Fanshop
Fanshop

PSV – Feyenoord naar dinsdagavond

De uitwedstrijd van Feyenoord tegen PSV, die stond gepland voor aanstaande zondag 16.45 uur, wordt verplaatst naar dinsdag 2 december om 20.45 uur. Dat meldt de KNVB. Deze beslissing is genomen omdat PSV vrijdag (vandaag) om 17.00 uur de Europa League-wedstrijd tegen het Portugese Estoril uitspeelt. Dit duel werd donderdagavond voortijdig gestaakt in verband met hevige regenval. Door het verplaatsen van de wedstrijd krijgt ook PSV voldoende rust in aanloop naar het competitieduel.

Feyenoord is op dit moment druk in de weer om het vervoer voor Feyenoord-supporters voor de nieuwe speeldatum te organiseren. Het was immers een eis van de club dat de uitwedstrijd ook bij verplaatsing bezocht kan worden door onze supporters. Zodra er meer bekend is over de wijze van vervoer en de vertrektijden, wordt dat via deze website gecommuniceerd en wordt een nieuwe infomail verstuurd aan de supporters die deze wedstrijd zullen bezoeken.

Supporters die nu al weten dat zij deze wedstrijd niet gaan bezoeken, biedt Feyenoord de mogelijkheid om af te zien van hun kaart. Via www.feyenoord.nl/psv kun je tot uiterlijk dinsdag 2 december 17.00 uur afzien van je gekochte omwisselbiljet NS. Feyenoord betaalt de € 44,- (en de eventueel betaalde TicketBox-kosten) dan terug in de week van 15 december. Het annuleren van een kaart kan uitsluitend via de genoemde link en dus niet telefonisch of aan het loket. Het is niet mogelijk om na 2 december 17.00 uur te annuleren of om achteraf een annulering ongedaan te maken. 

Een belangrijke voorwaarde voor de KNVB bij het verplaatsen van de wedstrijd was dat het voor supporters van Feyenoord mogelijk zou blijven af te reizen naar Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven zegde zondagavond direct toe daar medewerking aan te verlenen. ‘De KNVB wil aan alle betrokkenen, in het bijzonder de gemeente Eindhoven en Feyenoord, een compliment maken voor hun flexibiliteit en hun voetbalgezinde instelling’, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

Bij het opstellen van het competitieschema creëert de KNVB zoveel mogelijk rust voor clubs tussen de Europese wedstrijden en de wedstrijden in de nationale competitie. ‘Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden’, zegt De Jong. ‘We hopen dat supporters die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van supporters die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien. Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat alle voetbalfans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien.’