Fanshop
Fanshop
vertrek%20istanbul

Programma: Feyenoord naar Odessa en Deventer

Na een serie van vier achtereenvolgende thuiswedstrijden, die zondag ten einde kwam tegen sc Heerenveen (2-2), staan er in de eerste week van november twee duels op vreemde bodem op de agenda voor Feyenoord. Aanstaande donderdag wacht in Odessa (Oekraïne) een nieuwe ontmoeting met Zorya Luhansk, waarna het team zondag op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Feyenoord begon de ‘Europese’ week maandag met een training op Varkenoord, grotendeels zonder de spelers die in actie kwamen tegen Heerenveen. In de aanloop naar de wedstrijd in de vierde speelronde van de Europa League traint Feyenoord alleen dinsdag nog (besloten) op Rotterdamse bodem.

Woensdagochtend vliegt het team van trainer Giovanni van Bronckhorst naar Oekraïne, waar het na aankomst later op de dag de afsluitende training afwerkt in het Chornomorets Stadion. Het stadion in Odessa is dit seizoen decor van de Europese duels van Zorya Luhansk.

Twee weken geleden versloeg Feyenoord de huidige nummer twee van Oekraïne in De Kuip met 1-0. Mede daardoor gaat de ploeg samen met Manchester United aan kop in groep A, met zes punten uit drie duels. Zorya Luhansk staat met één punt, dat het behaalde in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe, op de vierde plaats in de poule. De wedstrijd begint donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Vrijdagochtend vliegt de selectie vanuit Odessa terug naar Rotterdam, waar het vanaf dat moment iets meer dan 48 uur heeft om zich voor te bereiden op Go Ahead Eagles-uit. De wedstrijd in Deventer (aanvang 16:45 uur) maakt deel uit van de twaalfde speelronde in de Eredivisie en is tevens de laatste voor de aankomende interlandbreak, waarmee er voor Feyenoord een periode aanbreekt van twee weken zonder wedstrijd.