Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Principeakkoord: Nieuw contract voor Azarkan tot 2023

Marouan Azarkan (18) zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord. De verbintenis met de aanvaller wordt hiermee verlengd tot 2023.

Azarkan kan zijn geluk deze week niet op. Naast de contractverlenging kon de flankspeler zich vorige week melden op trainingscomplex 1908 waar hij mee mocht trainen met het eerste elftal. Afgelopen zondag startte hij in de basis in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Azarkan luisterde een goed optreden op met een assist op Summerville die de derde treffer voor zijn rekening nam.

De zelfopgeleide Azarkan kwam op zijn elfde binnen bij Feyenoord Academy en doorliep alle volgende jeugdelftallen. In de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 mocht hij voor het eerst ruiken aan het eerste elftal. Hij speelde meerdere oefenwedstrijden en was daarin ook meteen een aantal keer trefzeker. Kort na de start van de competitie volgde ook zijn Eredivisiedebuut tegen ADO Den Haag op 15 september 2019.

Technisch directeur Frank Arnesen: ‘Marouan laat zien alles in huis te hebben om uit te groeien tot een waardevolle buitenspeler voor Feyenoord. Hij is snel, heeft dreiging, kan een tegenstander passeren en heeft oog voor de assist. Hij is nog jong en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren op al deze onderdelen en fysiek zal doorgroeien naar het niveau dat zowel hij als wij voor hem voor ogen hebben.’

Azarkan is de elfde jonge speler afkomstig van Feyenoord Academy die deze zomer zijn contract getekend of verlengd heeft. Orkun Kökcü, Shiloh 't Zand, Ramon Hendriks, Quilindschy Hartman, Sem Valk, Délano van der Heijden, Thijs Jansen, Ömer Gündüz, Noah Naujoks en Lennard Hartjes gingen hem al voor.

  • Marouan Azarkan