Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20170623_boetius_visua_v2

Principeakkoord: Boëtius keert terug bij Feyenoord

Feyenoord heeft een principeovereenkomst bereikt met FC Basel over een directe transfer van Jean-Paul Boëtius. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond, tekent de 23-jarige aanvaller een contract voor drie jaar in De Kuip. Boëtius keert daarmee na twee seizoenen in het buitenland terug bij de club waarvoor hij sinds de F-pupillen speelde.

Boëtius maakte op 28 oktober 2012 zijn debuut voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Ajax, nadat hij de volledige jeugdopleiding van Feyenoord had doorlopen. In totaal speelde hij in drie seizoenen 96 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij twintig keer trefzeker was. Boëtius debuteerde in maart 2014 voor Oranje in de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk.

In augustus 2015 maakte Boëtius de overstap van Feyenoord naar FC Basel, waarvoor hij veertien competitiewedstrijden speelde (drie doelpunten). Afgelopen seizoen werd de buitenspeler voor een half jaar verhuurd aan KRC Genk en maakte hij vijf doelpunten in 23 officiële duels.

Technisch directeur Martin van Geel: ‘We zijn er blij mee dat we Jean-Paul weer mogen verwelkomen in De Kuip. Door het vertrek van Eljero Elia naar Turkije hadden we behoefte aan een nieuwe buitenspeler in de selectie. De komst van Jean-Paul wordt breed gedragen binnen de club. Het is natuurlijk een voordeel dat hij is opgegroeid bij Feyenoord en de club, de spelers en de trainer kent. Zijn kwaliteiten zijn bekend, terwijl Jean-Paul een leeftijd heeft waarop hij ook zeker nog nieuwe stappen kan maken.’