Fanshop
Fanshop
portret%20nieuwkoop

Video: Portret Bart Nieuwkoop aan ‘Wall of Talents’

Bart Nieuwkoop heeft afgelopen week zijn eigen portretfoto toegevoegd aan de ‘Wall of Talents’ op Varkenoord. De negentienjarige Feyenoorder dankt de eervolle plaats aan de muur op het complex van Feyenoord Academy aan zijn officiële debuut in het eerste elftal, begin deze maand in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Aan de Wall of Talents op Varkenoord hangen de portretfoto’s van alle spelers die vanaf de jeugdopleiding de stap hebben gemaakt naar het eerste elftal van Feyenoord en daar ook daadwerkelijk hun debuut hebben gemaakt.

Nieuwkoop, die ook zondag jl. tegen sc Heerenveen werd opgesteld door hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, meldde zich deze week op Varkenoord om het portret te bevestigen. Hij kreeg een plekje naast Calvin Verdonk, tot Nieuwkoop de laatste debutant afkomstig van Varkenoord. ‘Ik vind het heel bijzonder dat mijn foto hier nu hangt, in een rijtje met jongens die ik bijna allemaal ken’, reageerde Nieuwkoop. ‘Vanaf het moment dat ik vier jaar geleden binnen kwam in de jeugdopleiding, was het mijn doel De Kuip te halen.’

Feyenoord TV was aanwezig bij het bijzondere moment op Varkenoord en ging in gesprek met Nieuwkoop. Bekijk het item hieronder in de videospeler.