Fanshop
Fanshop

Pittige start voor Feyenoord op trainingskamp

Feyenoord heeft een intensieve eerste training op Oostenrijkse grond achter de rug. De selectie van Giovanni van Bronckhorst meldde zich dinsdagochtend voor het eerst op de velden van het Thermenstadion Bad Waltersdorf, om er twee uur later pas weer vanaf te stappen.

Hitte
Het duurde niet lang of het zweet gutste al langs de gezichten van de Feyenoorders. Dat had niet alleen te maken met de intensiteit van de oefenvormen, maar ook met de weersomstandigheden in het Oostenrijkse berggebied. Op het moment dat de spelers het trainingsveld betraden was het al 28 graden Celsius, terwijl het kwik tijdens de training tot voorbij de dertig graden steeg.

Selectie compleet
Ondanks de warmte werd er hard gewerkt door de Feyenoorders. Een warming-up, diverse pass- en trapoefeningen en een positiespel vormden de opmaat naar het afsluitende partijspel van elf tegen elf. Daarbij sloten ook de keepers aan, die tot dat moment op een apart veld hadden getraind met keeperstrainer Khalid Benlahsen. Van Bronckhorst kon bij de start van het trainingskamp beschikken over alle 25 spelers die zijn meegereisd naar Oostenrijk.

Beelden op social media
Nieuwsgierig naar beelden van de besloten eerste oefensessie van Feyenoord op trainingskamp? Foto’s en video’s, onder meer van de aankomst van de selectie per mountainbikes en de spelers in actie op het veld, vind je op de officiële kanalen van de club op Twitter en Instagram.