Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Pim Doesburg (77) overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Pim Doesburg. De Rotterdammer diende Feyenoord als keeperstrainer en later als trainer van Feyenoord Soccer Schools. Doesburg is 77 jaar geworden.

Veel Feyenoord-supporters zullen bij de naam van Doesburg denken aan zijn tijd als keeperstrainer in De Kuip. Hij stond bekend om de meedogenloze wijze waarmee hij keepers onder handen nam, een stijl die echter onmiskenbaar zijn vruchten afwierp. Zo had hij bij Feyenoord onder meer Ed de Goey en Jerzy Dudek onder zich, die mede dankzij hun ontwikkeling in Rotterdam-Zuid de internationale top bereikten.

Doesburg stond zelf nooit onder de lat bij Feyenoord. Tijdens zijn actieve carrière als keeper kwam hij uit voor stadgenoot Sparta en PSV. Met liefst 687 (!) duels achter zijn naam is hij zelfs nog altijd recordhouder als het gaat om het aantal gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Bovendien kwam Doesburg tot acht interlands in het Nederlands elftal, waar hij later ook keeperstrainer werd en diverse grote toernooien meemaakte.

Zijn ervaring als keeperstrainer kwam goed van pas bij Feyenoord Soccer Schools, waar hij tot 2018 acht jaar lang werkzaam was. In die rol hielp hij met veel plezier jonge kinderen bij hun ontwikkeling als keeper, in een trainersstaf met onder meer oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers en Mike Obiku.

Namens alle medewerkers van de club wenst Feyenoord de nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.