Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Persoonlijke prijs voor Aursnes: ‘Waardeer dit enorm’

Fredrik Aursnes is het nieuwe jaar begonnen met een persoonlijke prijs. De Noorse middenvelder is door leden van Het Legioen verkozen tot Speler van de Maand december.

Nadat Aursnes het in zijn beginperiode in De Kuip nog vaak moest hebben van invalbeurten, is hij inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Arne Slot. Dat wordt ook onderstreept door de cijfers, want in december speelde de middenvelder de meeste minuten van alle Feyenoorders (626 in totaal). Van de zeven officiële duels die maand, haalde hij alleen thuis tegen Maccabi Haifa het einde niet.

Dat de inzet en prestaties van Aursnes worden gezien en gewaardeerd, blijkt uit de uitkomst van de meest recente Speler van de Maand-verkiezing onder Legioen-leden. De Noor kreeg over de maand december de meeste stemmen van supporters en dus mocht hij deze week op 1908 de bijbehorende trofee in ontvangst nemen. Eerder dit seizoen werden Luis Sinisterra (twee keer), Guus Til en Cyriel Dessers verkozen tot Legioen Speler van de Maand.

Aursnes is blij met de waardering vanuit de supporters, zo vertelt hij in een reactie tegenover Feyenoord Media. ‘Ik waardeer dit enorm. Ik weet dat ze in deze stad van harde werkers houden. Ik scoor niet veel en passeer niet veel tegenstanders, maar ben een betrouwbare speler en doe gewoon mijn werk. Hopelijk zien we de supporters snel weer in het stadion. Wij blijven in elk geval ons best voor ze doen en voor ze vechten.’

Het hele interview met Aursnes over zijn prijs bekijk je hier.