Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord vol vertrouwen voor slotweek

Feyenoord staat voor de laatste speelweek van het jaar 2018. Hoewel hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst kampt met de nodige personele problemen, is het vertrouwen voor de drie resterende wedstrijden groot in De Kuip.

Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen ontbreken zondag sowieso tegen Fortuna Sittard, terwijl het meespelen van Robin van Persie nog niet helemaal zeker is. Desondanks weigerde Van Bronckhorst vrijdag te klagen, wetende dat hij beschikt over goede vervangers. Zo maakt Sven van Beek al weken een solide indruk in het hart van de verdediging en blonk Orkun Kökcü vorige week uit tijdens zijn competitiedebuut in Emmen.

‘Orkun heeft een heel goede beurt gemaakt,’ zei Van Bronckhorst over het zeventienjarige en zelfopgeleide talent. ‘Hij was altijd aanspeelbaar, scoorde en gaf een assist en heeft bijna geen bal verloren. Als je op zo’n jonge leeftijd al zo kan spelen, zegt dat iets over je talent. Bovendien geeft Orkun daarmee een signaal af naar andere jeugdspelers, die zien waar een goede ontwikkeling toe kan leiden. Het is nu aan mij en de staf om Orkun te helpen dit vast te houden en te verbeteren.’

Omdat Toornstra nog niet inzetbaar is, bestaat de kans dat het legioen Kökcü zondag voor het eerst in De Kuip aan het werk gaat zien. Of de aanvallende middenvelder ook daadwerkelijk aan de aftrap staat tegen de Limburgers, wilde Van Bronckhorst vrijdag nog niet kwijt.

Van Bronckhorst sloot zijn vooruitblik op het weekend af met complimenten aan de tegenstander, waar voormalig Feyenoorder Kevin Hofland een belangrijke rol vervult in de staf. ‘Fortuna staat er heel goed op,’ aldus Van Bronckhorst. ‘Ze staan op een plek (tiende, red.) die niet veel mensen verwacht hadden. En ik vind het mooi om Kevin net als bijvoorbeeld Mark van Bommel nu als trainer te zien.’