Fanshop
Fanshop
fey-vites-5

Pellè trefzeker op EK: ‘Ik moet Feyenoord bedanken’

Graziano Pellè heeft maandagavond zijn debuut op een officieel eindtoernooi opgeluisterd met een doelpunt. De voormalig spits van Feyenoord volleerde op schitterende wijze raak tegen België en hielp de Italiaanse nationale ploeg daarmee aan een succesvolle start van het EK in Frankrijk: 0-2.

Met zijn treffer besliste Pellè in blessuretijd het tot dat moment spannende groepsduel tussen Italië en België. De dertigjarige Italiaan werd vanaf de rechterkant bediend door ploeggenoot Antonio Candreva en kegelde de bal vervolgens met een kiezelharde volley tegen de touwen.

‘Dit geeft een geweldig gevoel’, sprak Pellè na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS. In het interview verwees de spits ook naar zijn succesvolle periode in De Kuip. ‘Ik moet Feyenoord bedanken, evenals meneer Koeman. De club en de trainer geloofden in mij. Feyenoord was voor mij het begin van een nieuw leven.’

Pellè, die van 2012 tot 2014 twee jaar voor Feyenoord speelde en vijftig competitiegoals voor zijn rekening nam, speelt komende vrijdag met Italië de tweede groepswedstrijd op het EK. Die dag neemt de ploeg het vanaf 15:00 uur ’s middags op tegen Zweden, dat met John Guidetti eveneens een voormalig topscorer van Feyenoord in de gelederen heeft.