Feyenoord 1

Overzicht internationals: Jahanbakhsh scoort, debuut Geertruida

Dertien Feyenoorders maken in de interlandbreak deel uit van de definitieve selectie bij nationale teams. Een overzicht van alle wedstrijden en internationals lees je in dit bericht.

Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til (Nederland)
Oranje kende op maandagavond een zorgeloze WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Basisspeler Justin Bijlow, die een rustige avond tegemoet ging en nauwelijks in actie hoefde te komen, zag hoe zijn ploeggenoten met zes treffers de 125ste interland in De Kuip winnend afsloten. Tyrell Malacia en Guus Til kwamen niet in actie.

Vrijdag 8 oktober
Letland – Nederland 0-1

Maandag 11 oktober
Nederland – Gibraltar 6-0

Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes (Noorwegen)
Marcus Pedersen en Fredrik Aurnes zijn nog volop in de race voor een WK-ticket. De Noren wisten in eigen huis de bezoekers uit Montenegro met 2-0 te verslaan. Marcus Pedersen speelde met zijn voorassist een belangrijke rol bij de openingstreffer en Fredrik Aursnes viel in minuut 46 in.

Turkije - Noorwegen 1-1

Noorwegen - Montenegro 2-0

Orkun Kökcü (Turkije)
Orkun Kökcü kon tegen Letland rekenen op een basisplaats en 65 minuten speeltijd in een wedstrijd met een beslissing in de 'dying seconds'. Diep in de extra tijd maakten de Turken vanaf 11 meter de bevrijdende en winnende treffer.

Turkije – Noorwegen 1-1

Letland - Turkije 1-2

Luis Sinisterra (Colombia)
Luis Sinisterra heeft met Colombia de perfecte reeks van Brazilië weten te beëindigen. De Colombianen wisten de Brazilianen op een gelijkspel te houden (0-0) en daarmee moeten beide landen genoegen nemen met een punt in de kwalificatiereeks. Sinisterra mocht het laatste kwartier van de wedstrijd invallen.

Uruguay – Colombia 0-0

Zondag 10 oktober
Colombia – Brazilië 0-0

Donderdag 14 oktober
Colombia – Ecuador

Ofir Maricano (Israël)
Ofir Marciano heeft de interlandperiode met Israël goed afgesloten. Nadat de Feyenoord-doelman geen punten overhield aan het kwalificatieduel met Schotland (3-2), waarin hij nog wel een penalty keerde, won hij dinsdag met 2-1 van Moldavië.

Zaterdag 9 oktober
Schotland – Israël 3-2

Dinsdag 12 oktober
Israël – Moldavië 2-1

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Alireza Jahanbakhsh speelde vorige week donderd bijna tachtig minuten in de WK-kwalificatiewedstrijd van Iran op bezoek bij de Verenigde Arabische Emiraten (0-1 winst). Op dinsdag eindigde het duel met Zuid-Korea, de nummer twee in de poule, in een 1-1 gelijkspel. Jahanbakhsh nam na de openingstreffer van Heung-Min Son de belangrijke gelijkmaker voor zijn rekening. Daardoor zijn de Iraniërs na vier duels nog ongeslagen in de poule.

Donderdag 7 oktober
Verenigde Arabische Emiraten - Iran 0-1

Iran - Zuid-Korea 1-1

Lutsharel Geertruida (Jong Oranje)
Lutsharel Geertruida heeft zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. De verdediger kwam niet in actie tegen Jong Zwitserland (2-2), maar kwam een kwartier voor het einde wel binnen de lijnen tegen Jong Wales: 5-0 zege.

Jong Zwitserland - Jong Oranje 2-2

Jong Oranje - Jong Wales 5-0

Naoufal Bannis (Marokko Onder 23)
Naoufal Bannis is opgeroepen voor Marokko Onder 23. De aanvaller voegt zich bij het nationale jeugdteam om deel te nemen aan een trainingsstage.

Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes (Oranje Onder 19)
De twee Feyenoord-talenten Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes hebben het UEFA U19 Pre-Tournament afgesloten met een ruime nederlaag. Na een zege tegen Portugal O19 (3-1) en een verliespartij tegen Slowakije O19 (2-1) was ook Duitsland O19 te sterk voor de Oranje-selectie: 4-1. Benita en Hartjes hadden beiden een basisplaats.