Fanshop
Fanshop
Feyenoord 1

Overzicht internationals: Feyenoorders succesvol

De interlandperiode is aangebroken en dus kwam een aantal Feyenoorders deze week voor nationale (jeugd)teams in actie. Hieronder vind je een overzicht van hun prestaties.

Tonny Vilhena
Het Nederlands elftal boekte zaterdagavond een historische overwinning op Duitsland. De oosterburen werden met 3-0 verslagen in de UEFA Nations League, waardoor Oranje de eerste drie punten pakte in Poule A. Tonny Vilhena kwam niet in actie. Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum tekende voor de 3-0, op de dag dat Dirk Kuyt officieel afscheid nam als international. Dinsdag staat België – Nederland op het programma.

Renato Tapia
Renato Tapia heeft een mooie avond achter de rug met Peru. De middenvelder van Feyenoord had een basisplaats in de vriendschappelijke interland tegen Chili, dat met 3-0 werd verslagen. Tapia treft woensdag de Verenigde Staten in een volgende vriendschappelijke ontmoeting.

Tyrell Malacia
Jong Oranje boekte vrijdagavond een eenvoudige 0-3 overwinning op Letland. Het team van bondscoach Erwin van de Looi schreef daardoor drie punten bij in de strijd om een EK-ticket, maar die was helaas al voor de aftrap gestreden. Tyrell Malacia, die vrijdag negentig minuten lang op de bank bleef, en zijn ploeggenoten wisten namelijk al voor aanvang dat EK-kwalificatie er niet meer in zat door resultaten op andere velden. Dinsdag sluit Jong Oranje de groepsfase nog wel af met een duel met Jong Oekraïne.

Dylan Vente en Jordy Wehrmann
Dylan Vente en Jordy Wehrmann speelden vrijdagavond gelijk met Oranje Onder 20 tegen de Duitse leeftijdsgenoten: 1-1. Wehrmann was basisspeler in het team van bondscoach en oud-Feyenoorder Bert Konterman, die Vente met nog ruim een kwartier te gaan binnen de lijnen bracht. Dinsdag neemt de selectie het in het 8-landentoernooi op tegen Jong Polen. Voor die ontmoeting is Ramón ten Hove opgeroepen. Hij stond op de stand-bylijst.

Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Ian Smeulers
Oranje Onder 19 is na twee EK-kwalificatieduels al zeker van een plek in de Eliteronde. Feyenoorders Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Ian Smeulers wonnen van Faeröer Eilanden (5-0) en Bosnië en Herzegovina (6-0) en hadden een belangrijk aandeel in die zeges. Zo namen Burger en Kökcü een goal voor hun rekening tegen Faeröer. Dinsdag wacht Ierland Onder 19, dat ook nog foutloos is in de poule.

Mo El Hankouri
De eerste vriendschappelijke wedstrijd tussen Jong Marokko en Jong Algerije is in een gelijkspel geëindigd. Mo El Hankouri begon aan de aftrap bij Jong Marokko, maar kon het verschil ook niet maken: 0-0. Vandaag (maandag) spelen beide nationale beloftenteams opnieuw tegen elkaar.

  • Feyenoord 1
  • Orkun Kökcü
  • Wouter Burger
  • Lutsharel Geertruida
  • Tonny Vilhena
  • Renato Tapia
  • Mo El Hankouri
  • Tyrell Malacia
  • Dylan Vente
  • Jordy Wehrmann