Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Internationals | Sinisterra debuteert voor Colombia

Twaalf Feyenoorders maken deze interlandperiode deel uit van nationale (jeugd)teams. Op deze pagina lees je de laatste updates over hun resultaten en verrichtingen.

* Dit overzicht wordt dagelijks geactualiseerd.

Steven Berghuis en Kenneth Vermeer (Nederland)
Steven Berghuis en Kenneth Vermeer zagen vanaf de bank in De Kuip hoe het Nederlands elftal lang worstelde met Noord-Ierland en zelfs op achterstand kwam, maar in de slotfase toch het duel naar zich toe trok. Dankzij goals in de laatste tien minuten van Memphis (2) en Luuk de Jong werd het 3-1. Zondagavond werd in Minsk ook Wit-Rusland verslagen (1-2 door twee goals van Georginio Wijnaldum), waardoor het EK van 2020 heel dichtbij is voor Oranje. Berghuis en Vermeer kwamen niet in actie.

Nederland - Noord-Ierland 3-1
Wit-Rusland - Nederland 1-2

Luis Sinisterra (Colombia)
Luis Sinisterra heeft zijn officiële debuut gemaakt voor Colombia! De Feyenoorder viel dinsdagavond na rust in en speelde vervolgens zijn eerste 45 minuten ooit voor het nationale team. Het duel eindigde teleurstellend voor Colombia, want Algerije was met 3-0 te sterk.

Colombia - Chili 0-0
Algerije - Colombia 3-0

Renato Tapia (Peru)
Renato Tapia heeft de eerste wedstrijd tegen Uruguay verloren. In Montevideo was het gastland met 1-0 te sterk. Tapia stond de volledige negentig minuten op het veld. Het tweede duel tussen beide landen eindigde woensdagnacht onbeslist (1-1). Tapia begon wederom in de basis en werd kort voor tijd vervangen.

Uruguay - Peru 1-0
Peru - Uruguay 1-1

Elber Evora (Kaapverdië)
Kaapverdië - met Elber Evora in de selectie - speelt op donderdag 10 en zondag 13 oktober vriendschappelijke interlands tegen Togo en Congo. Na een 2-1 overwinning op Togo ging de wedstrijd tegen Congo niet door. In plaats daarvan werd er vriendschappelijk geoefend tegen Olympique Marseille. Dat duel eindigde in 1-1.

Kaapverdië - Togo 2-1
Kaapverdië - Olympique Marseille 1-1

Justin Bijlow (Jong Oranje)
Justin Bijlow zag vanaf de bank hoe Jong Oranje het EK-kwalificatieduel met Jong Portugal won. Het werd een waar voetbalgevecht, met twee belangrijke late goals: 4-2. Ook tegen Jong Noorwegen bleef Bijlow aan de kant. De Feyenoorder zag het hoogste nationale jeugdelftal afgetekend winnen van Jong Noorwegen: 0-4.

Jong Oranje - Jong Portugal 4-2
Jong Noorwegen - Jong Oranje 0-4

Marcos Senesi (Argentinië Onder 23)
Marcos Senesi begon zondag in de basis bij Argentinië Onder 23. De eerste van de twee wedstrijden in en tegen Mexico eindigde in een 2-2 gelijkspel. De verdediger van Feyenoord, afgelopen zomer overgekomen van San Lorenzo, bleef woensdagnacht in de tweede wedstrijd tegen de Mexicanen aan de kant.

Mexico Onder 23 - Argentinië Onder 23 2-2
Mexico Onder 23 - Argentinië Onder 23 1-1

George Johnston (Schotland Onder 21)
George Johnston heeft donderdag de negentig minuten volgemaakt voor Schotland O21, in de thuiswedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Litouwen. In Edinburgh werd niet gescoord: 0-0. Diezelfde uitslag stond maandagavond op het scorebord in Tsjechië, waar Johnston wederom de hele wedstrijd speelde. De verdediger reist dus met twee clean sheets op zak terug naar Rotterdam.

Schotland Onder 21 - Litouwen Onder 21 0-0
Tsjechië Onder 21 - Schotland Onder 21 0-0

Orkun Kökcü (Turkije Onder 21) 
Orkun Kökcü speelde een ongelukkige EK-kwalificatiewedstrijd. Met Turkije Onder 21 verloor hij ruim van Oostenrijk Onder 21 (3-0), maar hij moest na negentig minuten na zijn tweede gele kaart ook nog inrukken. Door de nederlaag blijft Turkije op vier punten in Groep C staan.

Oostenrijk Onder 21 - Turkije Onder 21 3-0

Wouter Burger en Marouan Azarkan (Oranje Onder 19)
Wouter Burger en Marouan Azarkan zijn met Oranje Onder 19 al zeker van de eliteronde in de EK-kwalificatiecyclus. Dinsdagavond versloeg het team Moldavië Onder 19 met 5-0, vrijdagavond walste het team over Letland heen: 8-2. Burger scoorde net als tegen Moldavië één keer; dit keer vond ook Marouan Azarkan het net. De talentvolle aanvaller scoorde twee keer. De door Feyenoord aan ADO Den Haag verhuurde Crysencio Summerville tekende voor liefst vier treffers. Ook in de slotwedstrijd tegen Israël Onder 19 waren Azarkan en Burger beslissend. Het duel eindigde in 0-2 en beide Feyenoorders namen een treffer voor hun rekening.

Oranje Onder 19 - Moldavië Onder 19 5-0
Letland Onder 19 - Oranje Onder 19 2-8
Israël Onder 19 - Oranje Onder 19 0-2

Naoufal Bannis (Oranje Onder 18)
Oranje Onder 18 heeft de laatste test voor het WK doorstaan. Het team van KNVB-coach Peter van der Veen, met twee Feyenoorders - Naoufal Bannis en Onder 19-doelman Tein Troost - in de selectie versloeg België vrijdagavond met 3-2. Spits Bannis speelde de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Troost bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Oranje Onder 18 - België Onder 18 3-2

  • Steven Berghuis
  • Kenneth Vermeer
  • Elber Evora
  • Luis Sinisterra
  • Naoufal Bannis
  • Wouter Burger
  • Marcos Senesi
  • George Johnston
  • Renato Tapia
  • Marouan Azarkan