Feyenoord Academy

Overzicht Academy: Feyenoord O15 viert kampioenschap

Een doelpunt in de vijfde minuut van de blessuretijd heeft Feyenoord Onder 15 zaterdag de titel opgeleverd. Op Varkenoord werd directe concurrent AZ in een rechtstreeks duel met 1-0 verslagen. Verder won Onder 21 bij De Graafschap en maakte Onder 13 er liefst tien tegen in de derby met Excelsior. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 wint bij De Graafschap
Feyenoord Onder 21 heeft de laatste uitwedstrijd van de najaarscompetitie overtuigend gewonnen van De Graafschap Onder 21. In Doetinchem eindigde het duel in 1-3. De ploeg van trainer Melvin Boel besliste de eindstand al in de eerste helft dankzij treffers van Leo Sauer en Shiloh ’t Zand (2x).

De Graafschap Onder 21 - Feyenoord Onder 21 1-3
Scoreverloop
12’ 1-0 Hassan
14’ 1-1 Sauer
18’ 1-2 ’T Zand
41’ 1-3 ’T Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen, Baars, Valk, Van der Zeeuw, Kleijn, Zechiël (65’ Van Veldhoven), ’t Zand, Amyn (65’ Van der Heijden), Slory, El Moussaoui, Sauer (58’ Touré)

Onder 18 delft onderspit in Amsterdam
Feyenoord Onder 18 is op bezoek bij Ajax tegen een grote nederlaag aangelopen. In de mini-Klassieker kwam de ploeg van trainer Henk Brugge vroeg op achterstand en was het vervolgens niet in staat om zich terug in de wedstrijd te spelen. De Amsterdammers beslisten na een uur het duel door in korte tijd twee keer te scoren. In de slotfase liep de thuisploeg zelfs uit naar een nog grotere score.

Ajax Onder 18 - Feyenoord Onder 18 5-0
6’ 1-0 Boerhout
58’ 2-0 Sarfo
61’ 3-0 Muzambo
83’ 4-0 Hamouchi
90+2’ 5-0 Hamouchi

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Arnaud, Elmensdorp, De Blok, Breinburg (14. Pusic), Giersthove, Sliti (66’ Ezeb), Plug, Rust, Rais (78’ Van Tol), Sarigül (78’ Smith)

Doelpuntrijke remise Onder 17
Op bezoek bij FC Utrecht is het Feyenoord Onder 17 gelukt om op de valreep nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De formatie van trainer Davey van den Berg kwam in de Domstad tot drie keer toe op achterstand, maar vond steeds de veerkracht om weer terug in de wedstrijd te komen. Shaqueel van Persie was op Sportpark Zoudenbalch de maker van alle drie de Rotterdams treffers.

FC Utrecht Onder 17 - Feyenoord Onder 17 3-3
16’ 1-0 Idegwu
57’ 1-1 Van Persie
60’ 2-1 Fonteni
76’ 2-2 Van Persie
80’ 3-2 Lombaye
88’ 3-3 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Cruz (81’ Thomas), Otte, Diniz Lima, Gardenier, Kraaijeveld, Ulutas (70’ Janssen), Sneijer, Van Persie, Rambocus (70’ Sebbar), Fuaad

Onder 16 speelt gelijk bij AZ
Feyenoord Onder 16 moest in de uitwedstrijd tegen AZ uiteindelijk met een gelijkspel genoegen nemen. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer keek de formatie van trainers Robin van Persie en Brian Pinas bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft boog Kelvin Neijenhuis met twee treffers de achterstand om in een voorsprong. In de laatste minuut bracht AZ de stand toch weer in evenwicht en kreeg het duel zodoende geen winnaar.

AZ Onder 16 - Feyenoord Onder 16 3-3
17’ 0-1 Ouarghi
26’ 1-1 Inge
34’ 2-1 Inge
51’ 2-2 Neijenhuis
73’ 2-3 Neijenhuis
80’ 3-3 De Wit

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Schens, Mojanaga, Erat, Mparaganda, Van den Elshout (41’ Agboluaje), Seintje (56’ Treffers), Harmouz (78’ Spier), Neijenhuis, Ouarghi, Gompel (56’ Wessels)

Onder 15 pakt titel tegen AZ
Feyenoord Onder 15 is zaterdag op eigen veld kampioen geworden. In een rechtstreekse confrontatie met direct concurrent AZ won het team van trainer David Toxopeus met 1-0 van de Alkmaarders. Het winnende doelpunt, een prachtige lob van Izu Onunta, viel pas in de vijfde minuut van de blessuretijd en zorgde uiteraard voor een groot feest. Feyenoord Onder 15 staat met nog een speelronde te gaan vier punten voor op nummer twee AZ en is hierdoor niet meer te achterhalen.

Feyenoord Onder 15 - AZ Onder 15 1-0
80+5’ 1-0 Onunta

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen, Valentijn, Palmberg, Nobel (52’ Basfielt), Soewarto (69’ Nirk), Koka (62’ Rueck), Hoepel, Bakkali (62’ Nahany), Kargbo (41’ Khan), Amoah, Onunta

Monsterscore voor Onder 13 in derby
Op een ijskoud Varkenoord heeft Feyenoord Onder 13 een grote uitslag neergezet tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. In de Rotterdamse derby stond er na een helft spelen al een 8-0 tussenstand op het scorebord. Na rust liep de stand op naar 10-0, waarna de Kralingers nog de eer wisten te redden. Op 17 december staat het laatste duel van de najaarscompetitie op het programma en speelt het team van trainer Martijn den Haan de kraker tegen directe concurrent PSV. Tot die tijd hebben de Eindhovenaren nog twee duels in te halen. Mochten deze winnend worden afgesloten heeft Feyenoord Onder 13 genoeg aan een gelijkspel om de titel binnen te slepen.

Feyenoord Onder 13 - Excelsior Onder 13 10-1
2’ 1-0 Baden (e.d.)