basisplaatje_logo_academy

Overtuigende zege Feyenoord A1 bij NEC/FC OSS

Feyenoord A1 heeft het competitieduel op bezoek bij NEC/FC Oss A1 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay was met 1-3 te sterk. Feyenoord B2 was voor de beker niet opgewassen tegen PSV B1 en ging met 1-3 onderuit. Feyenoord D1 verzekerde zich van een plek in de halve finale van de beker door NAC Breda D1 met 1-0 aan de kant te zetten.

FEYENOORD A1 TE STERK VOOR NEC/FC OSS A1
Feyenoord A1 heeft de competitiewedstrijd bij NEC/FC Oss overtuigend gewonnen (1-3). De ploeg van trainer Roy Makaay hielp de Nijmegenaren nog even in het zadel door de 1-0 weg te geven, maar zette dat in het vervolg recht (1-3). 'Niets op af te dingen', vond Makaay.

Feyenoord A1 begon rommelig aan het duel in Nijmegen. De Rotterdammers hadden moeite om grip te krijgen op de tegenstander. Daarna kregen de bezoekers echter de controle over de wedstrijd en werden twee kansen op de openingstreffer gemist. Door een persoonlijke fout in de achterhoede was het niet Feyenoord, maar de thuisploeg die op voorsprong kwam. 'De keeper en een speler gingen de fout in, daar profiteerden zij van’, sprak Makaay.

Van de kaart was Feyenoord A1 niet na de tegentreffer. Vlak voor rust bracht Mans Herrmann de stand weer in evenwicht na een goede aanval over de rechterflank . Meteen na de pauze tekende Oussama Idrissi uit de aanval na de aftrap voor de 1-2. 'We hielden de controle daarna over de wedstrijd', aldus Makaay.

Uiteindelijk was het invaller Rick van der Struis die voor de 1-3 tekende door een voorzet van Milton Klooster binnen te koppen. 'We hebben bij vlagen goed gespeeld en dik verdiend gewonnen', besloot Makaay.

NEC/FC Oss A1 - Feyenoord A1 1-3
27' 1-0
43' 1-1 Mans Herrmann
46' 1-2 Oussama Idrissi
88' 1-3 Rick van der Struis

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Koomen (11' Ulusoy), Van der Meer, Verdonk, Gronsveld; Schuurman (80' Van der Pijl), Nieuwkoop, Slabbekoorn (60' De Vos); Idrissi, Herrmann (66' Van der Struis) en Van Eijk (80' Klooster).

FEYENOORD B2 UITGESCHAKELD IN DE BEKER DOOR PSV B1
Feyenoord B2 is zaterdagmiddag in de kwartfinale van de beker door PSV B1 uitgeschakeld. De ploeg van trainer Marcel Koning, die in de achtste finale nog een knappe zege behaalde op Ajax B1, kon niet nogmaals stunten (1-3). 'Dit is balen en heel onterecht', vond Koning.

Het was de eerste tien minuten aftasten op Varkenoord. Daarna pakte Feyenoord B2 het goed op. 'We voetbalden goed en kozen op het juiste moment de lange bal als zij ons onder druk wilden zetten', analyseerde Koning.

Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Rotterdammers uit het niets op achterstand (0-1). De gelijkmaker werd echter iets meer dan tien minuten later alweer gemaakt door Dylan Vente, die een strafschop benutte. Bovendien werd een van de spelers van PSV B1 met rood naar de kant gestuurd.

Na de pauze speelde Feyenoord B2 vooral op de helft van de Eindhovenaren. De kansen die de thuisploeg kreeg, werden alleen niet afgemaakt. PSV B1 kon profiteren en kwam uit een vrije trap op voorsprong (1-2).

Vlak voor tijd werd het ook nog 1-3 uit een strafschop, waarbij Koning vond dat er een overtreding werd gemaakt op zijn doelman. 'En een kwartier voor tijd werd Ryan Tilborg ook nog doorgebroken neer geschopt, maar liet de scheidsrechter gewoon doorgaan', baalde Koning. 'Als je kijkt naar het spelbeeld dan win je deze wedstrijd negen van de tien keer. Al met al een zure nederlaag.'

Feyenoord B2 - PSV B1 1-3
22' 0-1
34' 1-1 Dylan Vente (strafschop)
74' 1-2
79' 1-3 (strafschop)

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith (68' Van den Ende), Blesgraaf, Van Wetten, Van der Pluijm; Sinteur, Toure (75' De Roy van Zuydewijn), Wehrmann; Tilborg, Vente en Choukoud (65' Kubilinskas).

FEYENOORD D1 IN HALVE FINALE BEKER NA WINST OP NAC BREDA D1
Feyenoord D1 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de beker. De ploeg van trainer Gaston Taument zette NAC Breda D1 zaterdagmorgen redelijk eenvoudig opzij (1-0). 'Het verschil had veel groter moeten zijn', vond de coach.

Feyenoord D1 liet vanaf de eerste minuut zien wie er de baas was op Varkenoord. De Rotterdammers speelden op de helft van de tegenstander, maar daar was het vaak zo vol dat het moeilijk was om een vrijstaande speler te vinden. Toch kregen de Feyenoorders zo'n zeven grote kansen om tot scoren te komen.

'Zij kwamen er niet uit', sprak Taument. 'Ik heb het aantal kansen dat wij hebben gehad op een gegeven moment niet eens meer opgeschreven. Maar wij speelden ook niet echt goed. In de afwerking miste ik de overtuiging.'

Via invaller Twan van der Zeeuw kwam Feyenoord D1 alsnog op voorsprong (1-0). Toch bleef ook NAC Breda in de wedstrijd. Zo moest doelman Vladimir Sikanic redding brengen toen een speler van de bezoekers helemaal vrij voor hem opdook. Hij hield zijn doel schoon, waardoor Feyenoord verder bekert.

Feyenoord D1 speelt in de halve finale van de beker tegen Sparta D1. Morgen vertrekt de ploeg van Taument naar Qatar om een toernooi te spelen.

Feyenoord D1 - PSV D1 2-2
47' 1-0 Twan van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Valk (48' Esajas), Brugman, Tel; Kramer, Omgba (48' Zitman), Troost; Lopes Oliveira (45' Kasius), Cukur (49' Naujoks) en Deurloo (45' Van der Zeeuw).