Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20140428_Boskov

Oud-trainer Vujadin Boskov overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Vujadin Boskov op 82-jarige leeftijd. De Serviër was van 1976 tot 1978 trainer van Feyenoord. Later in zijn carrière was hij onder meer trainer bij Real Madrid, Sampdora, AS Roma en Napoli en bondscoach van het nationale elftal van Joegoslavië. De afgelopen jaren werkte Boskov als scout. Feyenoord wenst de naasten van Vujadin Boskov veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Boskov maakte in 1976 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord. Waar hij in Den Haag de KNVB beker had gewonnen, bleef zijn periode bij Feyenoord zonder prijzen. Onder zijn leiding eindigde de club achtereenvolgens als vierde en als tiende. Na zijn vertrek uit Rotterdam ging Boskov aan de slag in Spanje.

Boskov leidde in 1992 Sampdoria naar de finale van de Europa Cup I. De Italiaanse ploeg verloor die finale op Wembley met 1-0, door een doelpunt in de verlenging van huidig Feyenoord-trainer Ronald Koeman.

Tijdens het EK van 2000 was Boskov bondscoach van het nationale elftal van Joegoslavië. Die ploeg werd in de kwartfinales uitgeschakeld door het Nederlands elftal, dat met 6-1 won.

Het overlijden van Boskov werd zondag bekend gemaakt door de Servische voetbalclub Vojvodina Novi Sad, waar hij in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn spelerscarrière begon. De middenvelder werd al snel international en nam met het Joegoslavische elftal onder meer deel aan de WK’s van 1954 en 1958. 

Voorafgaand aan de halve finales van de Champions League zal een minuut stilte worden gehouden voor Boskov en de deze week eveneens overleden Tito Vilanova.