Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Oud%20Spelers-004

Oud-spelers genieten van reünie in De Kuip

Supporters die zaterdagavond vroeg op hun plek zaten in De Kuip voor de openingswedstrijd tegen Valencia, waren getuige van de ‘making-of’ van een bijzondere groepsfoto. Traditiegetrouw gingen kort voor de aftrap op het veld tientallen oud-spelers van Feyenoord gezamenlijk op de foto, als onderdeel van de jaarlijkse reünie.

Eerder op de avond hadden de oud-spelers op de tweede verdieping van het Maasgebouw genoten van een diner, waar uiteraard de mogelijkheid werd aangegrepen om bij te praten met vele oude bekenden.

Feyenoord mocht tijdens de reünie oud-spelers van vele verschillende generaties verwelkomen: van Rinus Israel tot Dean Gorre, van Regi Blinker tot Harry Melis en van Cor van der Gijp tot Mario Been.

Ook waren er twee oud-spelers van Feyenoord aanwezig die later bondscoach van Nederland zouden worden: Kees Rijvers en Thijs Libregts. Voor Rijvers, die van 1957 tot 1960 voor Feyenoord speelde, was het een aantal jaar geleden dat hij in De Kuip te gast was. ‘Het blijft uniek op welke manier Feyenoord met de oud-spelers omgaat,’ vertelde hij. ‘Ik heb bij veel clubs gewerkt, maar een ontvangst als hier maak je nergens anders mee.’

Bij zijn bezoek aan De Kuip gingen zijn gedachten als vanzelf terug naar de jaren dat hij zelf voor Feyenoord speelde (toen nog: Feijenoord). ‘De club is in die drie jaar tijd enorm geprofessionaliseerd, met dank aan Cor Kieboom. Vooral in mijn laatste jaar hadden we een geweldige ploeg. Ik heb echt een fijne tijd gehad bij deze club.’

Ook Libregts, die van 1962 tot 1968 in De Kuip speelde, genoot van het weerzien met vele oude bekenden. ‘Feyenoord mag trots zijn op een jaarlijkse reünie als deze. Ik merk aan iedereen die hier is, dat deze bijeenkomst enorm op prijs wordt gesteld. Ik kijk er altijd naar uit om mannen als Gerard Kerkum, Eddy Pieters-Graafland en Henk Schouten hier weer te zien en te horen hoe het met hen gaat.’

Samen met alle andere genodigden bekeken Rijvers en Libregts de wedstrijd tegen Valencia vanaf een speciaal voor de oud-spelers gereserveerd vak. ‘Hopelijk is de overwinning de opmaat voor een mooi seizoen voor Feyenoord,’ besloot Rijvers.

Bij aanvang van de reünie werd stilgestaan bij de oud-spelers en -medewerkers die in het afgelopen jaar zijn overleden, in het bijzonder Piet Fransen, Hans Posthumus, Joop Geuvers, Johan Cruijff, Tinus Osterholt en Lou Martens.