Fanshop
Fanshop
osterholt

Oud-speler Tinus Osterholt overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van voormalig eerste elftal-speler Tinus Osterholt. De voormalige verdediger/middenvelder overleed afgelopen zondag op 87-jarige leeftijd.

Tinus Johannes Osterholt, geboren op 17 november 1928, speelde van 1955 tot 1959 voor Feyenoord. Hij kwam in totaal in 106 officiële wedstrijden in actie, waarin hij twee doelpunten maakte.

Osterholt begon met voetballen bij Hermes DVS in Schiedam, waar hij van zijn twaalfde tot zijn 25ste speelde. Via profclub Rotterdam en Holland Sport kwam hij op 21 juli 1955 bij Feyenoord terecht. Daar begon hij als linksback, terwijl hij later naar de linkshalfpositie verhuisde.

Tijdens zijn actieve loopbaan kwam Osterholt voor verschillende vertegenwoordigende elftallen uit. De Schiedammer was verschillende keren reserve bij het Nederlands elftal, maar speelde nooit een wedstrijd voor Oranje.

Osterholt vertrok op 1 juli 1959 naar voetbalclub Leeuwarden. Na zijn actieve loopbaan was hij onder meer tien jaar lang trainer van Piershil.