Fanshop
Fanshop
IMG_3105

Oud-Feyenoorders genieten van rondvaart met Spido

Wat krijg je als je circa vijftig leden van Oud-Feyenoord met hun partners op vrijdagavond op de Spido een rondvaart laat maken? Een gezellige bijeenkomst, zo bleek twee dagen voor de bekerfinale van Feyenoord 1. Tijdens de boottocht was de glimlach nooit ver weg.

Op een avond als deze ontbrak Henk Schouten, vooraanstaand lid van Oud-Feyenoord, zelden. Helaas kwam hij in de week van de rondvaart met de Spido op 86-jarige leeftijd te overlijden. De kleine honderd aanwezigen stonden na het welkomstwoord van algemeen directeur Jan de Jong dan ook een minuut stil bij het overlijden van misschien wel de grootste grappenmaker uit de historie van Feyenoord.

Rotterdamse humor
In de geest van Schouten werd het evenement wel voortgezet, met humor en diepe gesprekken over volgens vele aanwezigen de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal. Tijdens de reis, die vanaf de Maas via de Kinderdijk naar de Botlek trok, genoten de opvarenden van een heerlijk diner en de Rotterdamse humor van een andere grappenmaker: Martin van Waardenberg.

Van Waardenberg was – op geheel eigen wijze - de spelleider bij een interactieve quiz met twee keer twaalf vragen. De gasten kregen bij iedere vraag twee antwoordmogelijkheden (een rode of een witte kaart). De winst ging in de eerste ronde naar oud-speler Piet Romeijn, die bij de tweede ronde zag dat ook directeur De Jong zich een ware Feyenoord-kenner toonde. Hij maakte geen fout en ging er met de overwinning vandoor.

Bekijk een reportage van een geslaagd evenement van Oud-Feyenoord in de videospeler.

  • Oud-Feyenoord