Fanshop
Fanshop
Screenshot%20COEN

Oud-Feyenoorders genieten in De Kuip van documentaire ‘Coen’

Een select gezelschap heeft maandag in De Kuip tijdens een exclusieve voorpremière de documentaire ‘Coen’ bekeken. Deze film over Feyenoord-icoon Coen Moulijn gaat dinsdag (22.00 uur) in première op FOX Sports. De mensen die eraan meewerkten, mochten het eindresultaat al een dag eerder bewonderen. Zo waren onder anderen weduwe Adrie Moulijn, clubambassadeur Gerard Meijer en de oud-Feyenoordspelers Eddy Pieters Graafland, Cor van der Gijp, Guus Haak en Reinier Kreijermaat aanwezig. Ook oud-aanvoerder Ben Wijnstekers en technisch directeur Martin van Geel kwamen een kijkje nemen in de Cor Kieboom zaal.

Aanleiding voor de film is het feit dat het op 4 januari vijf jaar geleden is dat oer-Feyenoorder Moulijn overleed. De 55 minuten durende documentaire vormt een combinatie tussen archiefbeelden, anekdotes van oud-ploeggenoten (met naast de genoemde oud-Feyenoorders ook Wim Jansen en Henk Schouten) en het persoonlijke verhaal van Adrie Moulijn. Zij bezoekt daarnaast verschillende plekken waar nog tastbare herinneringen aan Mister Feyenoord zijn en wordt op het stadhuis ontvangen door burgemeester Aboutaleb, die mooie woorden spreekt over Moulijn. 

‘Mooi eerbetoon’

In de documentaire komt duidelijk naar voren dat Coen Moulijn inmiddels een nog grotere legende is dan hij bij leven al was. Na de vertoning werd er geapplaudisseerd door de aanwezigen. ‘Ik vond het erg spannend, maar ik ben blij met het resultaat. Het is een mooi eerbetoon aan mijn man geworden’, vertelde een emotionele Adrie Moulijn.

Ook Cor van der Gijp was na afloop ‘ontroerd’, zo vertelde hij. ‘Met plezier heb ik er aan meegewerkt. Ik vond het geweldig om met mijn oud-teamgenoten in café ’t Haantje terug te blikken op Coens leven. Coen was een geweldenaar en dat komt in de documentaire goed naar voren’, aldus Feyenoords topscorer aller tijden (sinds de invoering van het betaald voetbal), die nog maar eens benadrukte dat hij zonder de voorzetten van Moulijn nooit zoveel goals zou hebben gemaakt.

De FOX Sports DOC ‘Coen’ gaat op dinsdag 22 december om 22.00 uur in première op FOX Sports 1. Om 23.00 uur wordt de documentaire herhaald op FOX Sports 5. De sportzender heeft ‘Coen’ ook op zijn sterfdag geprogrammeerd. Op maandag 4 januari 2016 is de documentaire om 21.00 en 23.30 uur te bekijken. 

Bekijk in de videospeler hieronder alvast een preview: