Fanshop
Fanshop
joop%20geuvers2

Oud-Feyenoorder Joop Geuvers overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Joop Geuvers. De voormalige eerste elftal-speler van Feyenoord, tevens Lid van Verdienste van Sportclub Feyenoord, overleed op dinsdag 8 maart op 91-jarige leeftijd.

De in Vlissingen geboren Joop Geuvers speelde van 1945 tot 1954 voor Feyenoord. Vanaf zijn jeugd was hij een Feyenoorder in hart en nieren. Als kind al bezocht hij elke twee weken samen met zijn vader de thuiswedstrijden in De Kuip.

Geuvers begon met voetballen bij Transvalia en werd in 1945 op twintigjarige leeftijd lid van Feyenoord. Daar werkte hij zich vanuit het twaalfde seniorenteam op naar het eerste elftal. In het seizoen 1953-1954 speelde hij zes competitiewedstrijden voor Feyenoord 1.

Ook na 1954 was Geuvers zeer nauw betrokken bij Sportclub Feyenoord. Hij was onder meer acht jaar voorzitter van de honkbalcommissie, tien jaar jeugdleider en twaalf jaar lid van de Ballotagecommissie. Van september 1973 tot februari 1976 was Geuvers lid van het Hoofdbestuur Feyenoord. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 november 1991 werd hij, op voorstel van het Bestuur, bij acclamatie benoemd tot Lid van Verdienste.

Ook de laatste jaren was Joop Geuvers een graag geziene gast in De Kuip, die - altijd met sigaar - goed gehumeurd en luidruchtig aanwezig was. Hij was een trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden van Feyenoord en van de bijeenkomsten van de Feyenoord Business Club. Bovendien was Geuvers vaste gast op de jaarlijkse reünie van oud-spelers.

‘De Kuip betekent voor mij alles’, vertelde Joop Geuvers in maart 2012 in Trouw. ‘De mensen zijn er warm en houden in al hun eenvoud zielsveel van Feyenoord en dus van dit stadion. Alles hier is ons even dierbaar. Ik ben met Feyenoord zo ongeveer in alle grote stadions in Europa geweest, ook die in Engeland, bij Arsenal, Tottenham Hotspur, of in Spanje bij Real Madrid, overal. Mooi hoor, authentieke voetbalsfeer en zo, maar De Kuip is toch altijd net dat beetje anders hè. Uniek, in alle opzichten. Kijk eens naar de mensen die hier op de tribune zitten, de hoop en soms de wanhoop in de ogen, één als ze zijn met De Kuip. Zo typisch Rotterdams.’

Ingevolge zijn wens heeft zijn familie in besloten kring op 11 maart 2016 afscheid van hem genomen. Feyenoord wenst de naasten van Joop Geuvers veel sterkte met het verwerken van dit verlies.