Fanshop
Fanshop
hansposthumus

Oud-Feyenoorder Hans Posthumus overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van oud-Feyenoorder Hans Posthumus. De voormalige spits overleed afgelopen maandag op 68-jarige leeftijd. De in Harderwijk geboren Posthumus maakte in december 1970 de overstap van FC Wageningen naar Feyenoord. In anderhalf jaar tijd speelde hij zeventien officiële wedstrijden voor de club waarin hij twaalf doelpunten maakte.

Posthumus maakt zijn eerste minuten voor Feyenoord in februari 1971 in een oefenwedstrijd tegen Celtic, de club die een jaar eerder nog tegenstander van Feyenoord is geweest in de finale van de Europa Cup. Een week later, op 18 februari 1971, maakt de spits zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen MVV (1-0). Het is tijdens dat kampioensjaar van Feyenoord het enige competitieoptreden van Posthumus.

In september 1971 maakt Posthumus zijn eerste officiële doelpunten voor Feyenoord, in de Europa Cup-wedstrijd tegen Olympiakos Nicosia (0-9, 2x Posthumus). De aanvaller speelt tijdens het seizoen 1971-1972 twaalf competitiewedstrijden, waarin hij acht doelpunten maakt.

Posthumus komt voor het laatst voor Feyenoord in actie tijdens de afscheidswedstrijd van Coen Moulijn tegen het nationale elftal van Uruguay op 9 juni 1972. In de zomer van 1972 vertrekt hij naar RC Mechelen. Later tijdens zijn carrière komt hij nog uit voor Lierse en N.E.C. Op 31-jarige leeftijd stopt hij met voetballen.