Fanshop Tickets
tekenen%20bakkal-2

Otman Bakkal terug bij Feyenoord

Feyenoord heeft zich kunnen versterken met Otman Bakkal. De middenvelder werd maandag (vandaag) medisch gekeurd en traint deze week al mee met de selectie van Ronald Koeman. Bakkal tekende maandagmiddag een contract op basis waarvan hij zich tot 30 juni 2014 aan Feyenoord verbindt.

Feyenoord had de 28-jarige routinier al enige tijd in het vizier als mogelijke versterking, maar leek niet de financiële middelen te hebben om hem ook daadwerkelijk binnen te halen. Tijdens recente gesprekken met de speler bleek dat Bakkal, na een lucratief maar qua speelminuten teleurstellend jaar in Rusland, heel graag terug naar De Kuip wilde om zich sportief te revancheren.

‘Otman heeft in Rotterdam in het seizoen 2011-2012 met Feyenoord een geweldig jaar beleefd. Hij wil die draad weer oppakken en kijkt dus even net wat minder naar het financiële plaatje. Dat waarderen we en daar zijn we blij om’, verklaart technisch directeur Martin van Geel. ‘Want ik zeg heel eerlijk: anders was het nooit gelukt om Otman terug naar De Kuip te halen.’

Bakkal, die zijn nog lopende contract met Dinamo Moskou liet ontbinden en daardoor nu, na sluiting van de transferwindow, nog mag worden overgeschreven naar Feyenoord, sluit zich aan bij de woorden van Van Geel.

‘Een club kan met meer dan alleen geld laten blijken dat ze je er heel graag bij willen hebben. Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik weer veel aan spelen toe kom bij een club waar ik me goed voel. Het is ontzettend fijn om weer terug te zijn bij de club waar ik twee jaar terug een geweldig seizoen mee heb gedraaid. Feyenoord heeft net als toen een prima elftal dus ik heb er alle vertrouwen in dat we er weer een fantastisch jaar van kunnen maken.’