Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
5003ad1322315c8bb1634f1842ecf533_2000_2000.jpg

Orkun Kökcü verkozen tot Eredivisie speler van het jaar

Orkun Kökçü is vanavond verkozen tot Eredivisie speler van het jaar 2022-2023. De voormalig aanvoerder, die deze zomer een transfer maakte naar SL Benfica, werd door de meerderheid van de Eredivisie-aanvoerders verkozen tot de beste speler.
Individuele prijs
Tijdens de Eredivisie Awards in Utrecht was Orkun Kökçü speciaal overgekomen vanuit Portugal. Onder toeziend oog van zijn oud-trainer Arne Slot kreeg hij de award uitgereikt uit handen van zijn ouders. Voor de middenvelder is deze individuele prijs de zoveelste bekroning van een ijzersterk seizoen met Feyenoord. 

Speciaal plekje
Kökçü was zichtbaar geëmotioneerd na het ontvangen van de award. Hij sprak van geduchte concurrenten die samen met hem de strijd aan gingen voor de prijs. De trofee bestempelt het goede seizoen dat hij als aanvoerder heeft gedraaid. Een memorabel seizoen, dat voor altijd een speciaal plekje zal hebben in zijn geheugen.

Concurrenten
Met het winnen van de prijs bleef hij teamgenoten Santiago Gimenez en Dávid Hancko voor. Ook oud-PSV’er Xavi Simons en voormalig FC Twente speler Václav Černý bleven achter de Turks international.