Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FM-buitenspel-oranje%20in%20de%20kuip

Oranje vrijdag voor 119e keer in De Kuip

Het Nederlands elftal keert vrijdagavond na een afwezigheid van ruim twee jaar terug in De Kuip. Oranje neemt het in de kwalificatiereeks voor het WK op tegen Wit-Rusland. De aftrap is om 20:45 uur.

Het duel wordt de 119e interland van Oranje in De Kuip. Het Nederlands elftal speelde in geen enkel ander stadion zoveel wedstrijden als in de thuisbasis van Feyenoord.

In totaal 73 van de tot dusver 118 gespeelde interlands in De Kuip werden gewonnen, 27 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Oranje verloor achttien keer in De Kuip.

De afgelopen elf wedstrijden die Oranje in De Kuip speelde, werden allemaal gewonnen. In geen enkel ander stadion boekte het Nederlands elftal ooit zoveel overwinningen op rij.

In totaal is Oranje al twintig wedstrijden op rij ongeslagen in De Kuip. De laatste nederlaag dateert van 11 oktober 2000, toen Portugal met 0-2 te sterk was.

De laatste interland in De Kuip werd op 31 mei 2014 gespeeld tegen Ghana (1-0). Op 12 oktober 2012 speelde Nederland voor het laatst een kwalificatiewedstrijd in De Kuip, tegen Andorra werd het die dag 3-0. In 1995 voetbalden Oranje en Wit-Rusland ook tegen elkaar, toen ging de strijd om een EK-ticket (EURO 1996). Youri Mulder maakte de enige goal: 1-0.

Rick Karsdorp kan vrijdag zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. De rechtsback kan de dertiende Feyenoorder worden die in De Kuip zijn eerste wedstrijd voor Oranje speelt.