Fanshop
Fanshop
de%20vrij-ned%20elftal2

Oranje verslaat Wales in laatste oefenduel voor WK

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK in Braziliƫ gewonnen. Met Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in de basis werd Wales in de Amsterdam Arena met 2-0 verslagen. Alle drie de Feyenoorders speelden de volledige wedstrijd in Oranjes defensie, die werd gecompleteerd door oud-Feyenoorder Ron Vlaar.

Het openingsdoelpunt kwam in de eerste helft op naam van Arjen Robben, die de rebound op een schot van Robin van Persie verzilverde. Diep in de tweede helft tekende invaller Jeremain Lens voor de tweede Nederlandse treffer, waarmee hij de eindstand bepaalde.

De vriendschappelijke interland tegen Wales was voor het Nederlands elftal de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het WK, dat volgende week van start gaat. De selectie van bondscoach Louis van Gaal, die mede bestaat uit vijf spelers van Feyenoord, reist morgen (donderdag) af naar Braziliƫ, waar op vrijdag 13 juni tegen Spanje de eerste wedstrijd in de groepsfase van het toernooi wacht.