20131224_top10_goals_nb

Oranje onderuit bij debuut Boëtius

Jean-Paul Boëtius heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal, in de oefeninterland tegen Frankrijk. Oranje verloor dat duel met 2-0. Boëtius begon in de basis als linksbuiten en werd na ruim zeventig minuten spelen gewisseld. Ook Bruno Martins Indi en Jordy Clasie begonnen in de basis. Beide Feyenoorders speelden de volledige wedstrijd. Hetzelfde gold voor oud-Feyenoorders Ron Vlaar en Robin van Persie. Naast Boëtius maakten ook Quincy Promes, Davy Klaassen en oud-Feyenoorder Karim Rekik hun debuut in Oranje.

Beide doelpunten in de oefeninterland voor 80.000 toeschouwers in Parijs vielen voor rust. Spits Karim Benzema opende na een half uur spelen de score. Op slag van rust verdubbelde middenvelder Blaise Matuidi de voorsprong van de Fransen.