Fanshop
Fanshop
scheids%20voor%20tv%20beelden

Opnieuw videoscheidsrechter bij bekerduel Feyenoord

Net als in de eerste ronde tegen FC Oss wordt bij het bekerduel tussen Feyenoord en Excelsior een live test uitgevoerd met de Video Assistent Referee, die beter bekend staat als de videoscheidsrechter. Danny Makkelie is degene die woensdagavond in De Kuip die rol vervult.

Scheidsrechter Kevin Blom staat donderdag tijdens de wedstrijd rechtstreeks in contact met Makkelie door middel van een headset. De videoscheidsrechter kan de arbiter op het veld ondersteunen bij wedstrijdbepalende spelsituaties, zoals penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan.

Tijdens de eerste ronde testte de KNVB live met de videoscheidsrechter bij de wedstrijden Ajax – Willem II en Feyenoord – FC Oss. Na die wereldprimeur gaf de FIFA toestemming om ook in de tweede ronde van de KNVB Beker te testen. Naast Feyenoord – Excelsior wordt de proef ook uitgevoerd bij het bekerduel Sparta Rotterdam – PSV (dinsdagavond, 20:45 uur).

De KNVB kiest voor live-testen in het toernooi om de KNVB Beker, omdat er geen sprake is van een ranglijst en de duels losstaan van de wedstrijden van andere clubs. De keuze voor deze twee wedstrijden is gebaseerd op de beschikbaarheid van voldoende televisiecamera's en de benodigde infrastructurele voorzieningen die bij beide stadions aanwezig zijn. Ook in volgende bekerronden verwacht de KNVB live-testen uit te voeren.