Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
visual_uefa_tegenstanders

Opnieuw overwinning voor Fenerbahçe

Feyenoord is in Groep A van de Europa League gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op hun rij.

Fenerbahçe
Fenerbahçe, donderdag Feyenoords tegenstander in de Europa League, heeft de weg naar boven gevonden in de Turkse Süper Lig. Nadat vorige week de eerste overwinning werd behaald, versloeg het team van trainer Dick Advocaat en assistenten Mario Been en Cor Pot zondagavond Gaziantepspor met 2-1. Een hoofdrol was weggelegd voor Jeremain Lens, die zowel bij de openingstreffer van Emmanuel Emenike als de winnende goal van Souza voor de assist zorgde. Robin van Persie zat in verband met een blessure niet bij de selectie. Fenerbahçe staat na vijf speelronden op de zevende plaats met zeven punten.

Manchester United
Na drie nederlagen op rij liet Manchester United zaterdag weer eens zien waartoe het in staat is. De formatie van coach José Mourinho klopte regerend kampioen Leicester City op Old Trafford met 4-1. Chris Smalling, Juan Mata, Marcus Rashford en Paul Pogba zorgden voor een 4-0 ruststand, waarna Leicester in de tweede helft nog iets terugdeed. Na zes speelronden bezet United de zesde plaats in de Premier League.

Zorya Luhansk
Na de knappe overwinning van vorige week op Dinamo Kiev behaalde Zorya Luhansk dit weekend opnieuw drie punten. De ploeg was zaterdag met 2-1 te sterk voor Vorskla Poltava, dat pas diep in blessuretijd voor het tegendoelpunt zorgde. Na negen speelronden staat Zorya tweede in de Oekraiense competitie, op vijf punten van koploper Shakhtar Donetsk.

Speelronde 2
De tweede speelronde in de Europa League wordt aanstaande donderdag afgewerkt. Feyenoord gaat op bezoek bij Fenerbahçe, terwijl Manchester United op Old Trafford Zorya Luhansk ontvangt. Beide duels beginnen om 21:05 uur.