Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Opnieuw Europese boetes voor Feyenoord

De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ heeft Feyenoord bestraft voor ongeregeldheden tijdens het tweeluik tegen FK Partizan, in de achtste finale van de UEFA Europa Conference League. In totaal moet € 79.375,- opnieuw betaald worden aan de Europese voetbalbond. Bovendien moet Feyenoord de schade aan het stadion van FK Partizan vergoeden.

Hoewel Feyenoord constateert dat de ongeregeldheden niet hebben geleid tot het verbieden van uitpubliek tijdens de eerstvolgende Europese wedstrijd en de club en het eerste elftal het fantastisch vinden dat ze in de return tegen Slavia Praag op 14 april aanstaande gesteund kan worden door een vol uitvak, blijft er sprake van teleurstelling in deze achtste en negende Europese boete van het seizoen.

Het totale boetebedrag in deze Europese campagne is door de vandaag opgelegde geldstraf opgelopen tot € 405.250,-. Nooit eerder hoefde Feyenoord in de geschiedenis in één seizoen zoveel geld over te maken naar de UEFA wegens ongeregeldheden van supporters.

De club doet daarom met klem een verzoek aan de achterban om de komende wedstrijden tegen Slavia Praag niet tot gedrag over te gaan waardoor er nog meer geld aan de UEFA betaald moet worden. De voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek blijft actueel. Daarom loopt de club risico om wedstrijden zonder of gedeeltelijk zonder de steun van het publiek te spelen. Verdere ongeregeldheden kunnen leiden tot (nog) zwaardere sancties van UEFA.