Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
open%20dag-2016-4

Open Dag 2016 van start

De Open Dag 2016 kende zondag een heerlijke start. Goed weer, gezellige drukte en groot enthousiasme bij de supporters zorgden voor een mooie opmaat naar een spectaculair binnenprogramma.

Rijen dik hadden de supporters zich al vroeg in de ochtend verzameld voor de poorten van De Kuip, om niets te hoeven missen van een van de gezelligste dagen van het jaar. Het binnenprogramma start daar om 14:15 uur, maar tot die tijd is er al van alles te beleven in en rond het stadion.

RET – OVMiles Voetbaldorp
Een uur voordat de poorten van De Kuip open gingen, was het RET – OVMiles Voetbaldorp voor het Maasgebouw al volgestroomd met voornamelijk jonge supporters. Zij konden deelnemen aan vele voetbalactiviteiten, waaronder een voetbalclinic onder leiding van Ben Wijnstekers en Mike Obiku, en op die manier hun stempelkaart konden laten vullen. Een volle stempelkaart kan worden ingeleverd voor een mooi Feyenoord-presentje.

Buitenring
Vanaf 11:00 uur konden supporters terecht in de buitenring, waar ze zich geen moment hoefden te vervelen. Feyenoord en partners van de club verzorgden hier vele bijzondere activiteiten. Zo konden supporters zich laten vereeuwigen met de spelers van Feyenoord in het campagnebeeld van ‘Hand in hand voor het leven’, getuige zijn van de live radio-uitzending van Radio Rijnmond, op de foto met de KNVB beker en uiteraard het nieuwe Feyenoord-tenue aanschaffen.

Kidspersconferentie
De Fred Blankemeijerzaal was om 12:00 uur het decor van de eerste kidspersconferentie van de dag. Kameraadjes kregen daar de kans om hun vragen te stellen aan Dirk Kuyt, Miquel Nelom en Justin Bijlow.

Kuyt kreeg daar onder meer de vraag wat voor hem de mooiste club van de wereld is. Die vraag was voor de aanvoerder makkelijk te beantwoorden. ‘Ik ben heel blij dat ik bij Liverpool en Fenerbahçe een mooie tijd in het buitenland heb meegemaakt, maar voor mij is Feyenoord de allermooiste club.’

Ook aan Bijlow en Nelom werden veel verrassende vragen gesteld. Zo vertelde de 18-jarige keeper over de mooiste redding ooit maakte. ‘Dat was bij Nederland Onder 17 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. Ik stopte een vrije trap en mede daardoor wonnen we die wedstrijd en kwalificeerden we ons voor het EK.’

Programma
Het resterende programma voor de rest van de dag ziet er als volgt uit:
14:15 uur       Start binnenprogramma en aanvang spelerspresentatie
15:30 uur       Start handtekeningensessies
17:00 uur       Einde Open Dag Feyenoord