Fanshop
Fanshop
Hartstichting%20-%20Benefietwedstrijd%20-%20Wedstrijd%20-%20Webbanner%20740x464px

Opbrengst benefietwedstrijd gebruikt voor extra AED’s

De opbrengst van de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam (donderdagavond, 20:00 uur) komt ten goede aan de Hartstichting. Om meer levens te kunnen redden zijn niet alleen meer burgerhulpverleners, maar ook meer geregistreerde en beschikbare AED’s nodig. Veel automatische externe defibrillators bevinden zich binnen, in bijvoorbeeld kantoorpanden. Met de opbrengsten van de benefietwedstrijd zal de Hartstichting zoveel mogelijk extra AED’s 24 uur per dag toegankelijk maken voor burgerhulpverleners. Hiervoor zullen AED’s aan de buitenzijde van een gebouw worden geplaatst en worden aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem, zodat opgeroepen burgerhulpverleners onderweg naar een slachtoffer een AED op kunnen pikken.

Het werven van meer burgerhulpverleners is het doel van de samenwerking die Feyenoord en Opel ruim een jaar geleden startten voor de Hartstichting. Sinds de start hebben al bijna 50.000 mensen die kunnen reanimeren zich aangemeld als burgerhulpverlener, waarmee er nu ruim 125.000 zijn geregistreerd in een landelijk oproepsysteem.

Wereldprimeur

‘En de 170.000 burgerhulpverleners die we minimaal nodig hebben gaan we halen ook’, zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. ‘Daarmee zou heel Nederland een 6-minutenzone zijn. Die dekking zou een wereldprimeur zijn. Er zijn meer landen waar reanimatie door burgerhulpverleners hoog op de agenda staat, maar wij zijn koploper. Wij genieten van het enthousiasme waarmee Feyenoord, haar achterban en Opel zich voor dit doel inzetten. Reanimeren vraagt om handen uit de mouwen en dóén, er staan op de momenten dat het erop aankomt. Dat past bij Feyenoord en daarom is deze samenwerking zo’n succes. Al zijn we er nog niet. Landelijke dekking, daar blijven we samen voor gaan.’

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten – voordat professionele hulpverleners ter plaatse zijn – kan de overlevingskans verdubbelen. ‘Reanimeren is simpel en je kunt eigenlijk ook niets fout doen’, zegt Italianer. ‘Aan de spelers van Feyenoord hebben we twee keer een reanimatiecursus gegeven. Zij beheersen het nu, maar eigenlijk zou iedereen in De Kuip moeten kunnen reanimeren. Het is een basishandeling, die we het liefst vandaag nog in het onderwijs integreren.’

Toon je hart en kom naar de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’!

Wil jij naar de derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam en de Hartstichting steunen? Toon je hart en kom donderdagavond naar De Kuip! Kaarten voor de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ kosten slechts tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.feyenoord.nl/ticketshop. Je kunt de Hartstichting ook op een andere manier steunen. Als je een sms stuurt met het woord ‘HART’ naar 4333 doneer je € 3,- aan de Hartstichting en maak je ook meteen kans op een seizoenkaart voor het leven, die wordt aangeboden door Opel.