Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AS3I8644

Ook Jordie van Leeuwen zet krabbel onder profcontract

Ruim een week nadat collega-doelman Elber Evora zijn eerste profcontract bij Feyenoord tekende, was het vanmiddag (vrijdag) de beurt aan Jordie van Leeuwen (17). De goalie tekende een contract voor één jaar. Feyenoord heeft een optie om het contract met één jaar te verlengen.

De zeventienjarige keeper legde een bijzondere weg af richting deze mooie stap. ‘Ik heb hier hard voor gewerkt, dit is een heel mooie dag.’ Van Leeuwen begon zijn voetballoopbaan bij de lokale vereniging in zijn geboorteplaats Haastrecht. Al snel maakte hij de overstap naar amateurvereniging Sportclub Feyenoord. Als negenjarige werd hij op een Talentendag opgepikt door Feyenoord Academy.

In 2013 besloot de profopleiding Van Leeuwen te laten gaan en keerde hij terug bij de amateurs. ‘Ik wilde koste wat het kost voor Feyenoord uitkomen en mijn kwaliteiten laten zien.’ Dat deed hij overtuigend door met de C1 en B1 kampioen te worden. Van Leeuwen keerde vervolgens terug op Feyenoord Academy in Onder 17. Afgelopen seizoen kwam hij uit in Feyenoord Onder 19, waar hij zich verder ontwikkelde in de A-Junioren Eredivisie.

Contract als mijlpaal
‘Ik heb me heel goed kunnen ontwikkelen bij Feyenoord, onder verschillende trainers en natuurlijk onder keeperstrainer Oscar Moens,’ aldus Van Leeuwen. ‘Over een kleine week beginnen we met Feyenoord 2 alweer aan het nieuwe seizoen, daar heb ik heel veel zin in. Dit contract is een mijlpaal, maar hopelijk ook het begin van iets moois. Ik kijk ernaar uit om het in Feyenoord 2 te laten zien.’

Technisch directeur Martin van Geel toont zich content met het vastleggen van Van Leeuwen: ‘Als keeper heb je bravoure nodig en Jordie heeft dat zeker. Hij heeft gevochten om zijn plek te bemachtigen binnen onze jeugdopleiding en nu binnen Feyenoord 2. Het is een veelzijdige, moderne keeper met een goede trap. Komend seizoen zal hij samen met Elber Evora het keepersduo gaan vormen in dit team.’