Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-exc-ref%20esc1

Ook Feyenoord zet gezonde spieren in voor zieke spieren

Afgelopen Eredivisieweekend stond volledig in het teken van kinderen met een spierziekte. Tijdens de vierde speelronde vroeg Feyenoord samen met haar Strategisch Partner de VriendenLoterij net als alle andere Eredivisieclubs aandacht voor de nationale actie die de VriendenLoterij houdt voor kinderen met een spierziekte.

Bij de wedstrijd Feyenoord – Excelsior werden de scheidsrechters tijdens de opkomst vergezeld door kinderen met een spierziekte en was de VriendenLoterij VIP dug-out gevuld met een gezin dat was uitgenodigd door de stichting Spieren voor Spieren. Ook onze hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst ondersteunt de actie zoals te zien is in de tv-commercial van de campagne.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie: ‘De Eredivisie bestaat dit seizoen zestig jaar. Dat is voor ons reden voor een feest. Maar er zijn helaas ook situaties waar geen feest gevierd wordt. Daarom willen we graag collectief iets betekenen voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Samen met het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de VriendenLoterij richten we op de nieuwe locatie van het Kindercentrum een speciale ‘Voetbal Experience’ in. Hier krijgen kinderen de mogelijkheid om exclusieve beelden van hun favoriete Eredivisieclub terug te kijken en kunnen ze straks diverse games spelen en video’s met aanmoedigingen van bekende Eredivisievoetballers bekijken. Op die manier hopen we de behandelingstijd voor de kinderen een beetje draaglijker te maken.”

De VriendenLoterij is zowel Strategisch Partner van Feyenoord als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Hiermee wil de VriendenLoterij het maatschappelijke belang van sport en andere activiteiten in clubverband benadrukken. Met de opbrengst van de loten die Feyenoord voor de VriendenLoterij verkoopt wordt de Feyenoord Academy ondersteunt. Hierdoor kunnen de jeugdspelers zich naast het voetballende vlak ook ontwikkelen op het maatschappelijke vlak.