Fanshop
Fanshop
Feyenoord-Sjachtar%20Donetsk%20019-3

Ook Feyenoord Onder 19 in actie tegen Ajax

Feyenoord Onder 19 wacht zaterdag opnieuw een wedstrijd van niveau. Na de midweekse overwinning in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van Shakhtar Donetsk Onder 19 (4-0), treft het vlaggenschip van Feyenoord Academy zaterdag Ajax Onder 19. De mini-Klassieker begint om 12:00 uur op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam.

Het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten kan zaterdag een goede slag slaan met het oog op plaatsing voor de kampioenscompetitie. Feyenoord Onder 19 verspeelde tot dusver alleen tegen Vitesse (1-1) punten en staat momenteel derde in de Eredivisie O19. De achterstand op koploper NEC/FC Oss Onder 19 bedraagt drie punten, al speelden zij een wedstrijd meer. Ajax Onder 19 staat tweede met twee punten meer dan het Onder 19-team van Feyenoord Academy.

Kampioenscompetitie
De in totaal veertien teams in de Eredivisie O19 spelen allemaal één keer tegen elkaar. De eerste acht teams stromen uiteindelijk door naar de kampioenscompetitie, een competitie die na de winterstop wordt gespeeld. Hier wordt bepaald wie zich uiteindelijk kroont tot landskampioen van Onder 19-teams. Dit team kwalificeert zich daarmee ook voor het ‘Domestic Champions path’ in de UEFA Youth League, een route naast het ‘UEFA Champions path’ waarin Feyenoord Onder 19 dit seizoen speelt.

Live verslag
Benieuwd naar de verrichtingen van Feyenoord Onder 19 in de mini-Klassieker? Volg zaterdagmiddag vanaf 12:00 uur de live updates via ons officiële Twitter-account