basisplaatje_logo_academy

Onnodig gelijkspel Feyenoord B1 tegen Roda JC

Feyenoord B1 heeft zaterdag onnodig gelijkgespeeld tegen Roda JC B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse dicteerde de eerste helft en kwam ook op 2-0, maar kreeg na rust het deksel op de neus. Feyenoord B2 won op Varkenoord overtuigend van koploper FC Utrecht B2. Feyenoord C1 was met 0-3 te sterk voor NEC/FC Oss. De oefenwedstrijd van Feyenoord C2 op bezoek bij Vitesse ging niet door, omdat de thuisploeg door blessures niet genoeg spelers had. Feyenoord D1 won met ruime cijfers (11-0) van Almere City D1.

ONNODIG PUNTENVERLIES FEYENOORD B1

Feyenoord B1 verspeelde onnodig punten tegen laagvlieger Roda JC B1. De Limburgers, die op de dertiende plaats staan in de competitie, kwamen voor rust op een 2-0 achterstand, maar bogen die na de pauze alsnog om. ‘Het is teleurstellend dat we niet van deze ploeg winnen. Feyenoord B1 moet Roda JC gewoon verslaan’, vond trainer Cor Adriaanse.

De eerste helft dicteerde Feyenoord B1 het spel. ‘Roda JC was af en toe dreigend met lange mensen, maar daar hadden we de jongens voor gewaarschuwd’, zegt Adriaanse. De overmacht van de Rotterdammers werd uitgedrukt in twee doelpunten. Marlon Slabbekoorn schoot uit een strafschop de 1-0 binnen en tien minuten later knalde Danny van Haaren de bal van zo’n 30 meter afstand tegen de touwen (2-0).

Nadat vorige week bij FC Twente B1 een 2-1 nederlaag werd geleden, wees niets erop dat de koploper weer punten zou verspelen. Vlak na rust kreeg Jari Schuurman de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde niet en niet veel later maakte Roda JC de aansluitingstreffer. Doelman Thodorie Velanas riep tegen verdediger Calvin Verdonk dat hij de bal moest laten gaan, maar de keeper greep mis, waarna een aanvaller van de bezoekers de 2-1 binnentikte.

Binnen tien minuten schoot Roda JC ook de gelijkmaker nog binnen en verspeelde Feyenoord B1 twee punten. ‘We waren niet scherp, zowel voor- als achterin. Het is teleurstellend dat we tegen laag geklasseerde ploegen punten verspelen. We denken er soms te makkelijk over. Dat is typerend voor deze groep’, besloot Adriaanse.

Feyenoord B1 – Roda JC B1 2-2
16’ 1-0 Marlon Slabbekoorn
26’ 2-0 Danny van Haaren
51’ 2-1
58’ 2-2

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Koomen, Kingsale, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Slabbekoorn, Korporaal; Den Hoedt (67’ Hammouti), Schuurman, Fernandes.

FEYENOORD B2 VERSLAAT KOPLOPER FC UTRECHT B2

Feyenoord B2 was in eigen huis te sterk voor koploper FC Utrecht B2. De ploeg van trainer Marcel Koning had de eerste tien minuten veel moeite met het fysieke spel van de bezoekers, die veel de lange bal hanteerden. Daarna kreeg de thuisploeg meer vat op de wedstrijd en werd een 3-0 overwinning behaald.

‘Een groot compliment aan de ploeg’, sprak Koning. De coach van Feyenoord B2 was vooral blij dat zijn ploeg niet alleen voetballend had laten zien wat het in huis heeft, maar ook fysiek de strijd aanging met de koploper. ‘We speelden op een slecht veld en dan komt er meer bij kijken dan alleen techniek. We weten dat we technisch verder zijn, maar je moet ook duels winnen. Dat hebben we gedaan en dat is mooi om te zien.’

Bij het winnen van duels en vooral de ‘tweede bal’ ging het de eerste tien minuten nog mis. Toen Feyenoord B2 daarna beter in de wedstrijd kwam, kreeg het nog steeds niet veel kansen. ‘We speelden goed voetbal over de flanken, maar dan was er geen bezetting voor het doel of was de voorzet niet goed. Het doelpunt viel uit het niets’, vond Koning.

Salih Anez maakte de openingstreffer door te profiteren van een fout van de doelman van FC Utrecht, die de bal te ver voor zich uitspeelde. Rodney Kongolo maakte na rust de 2-0, precies op het moment dat Feyenoord even de grip op de wedstrijd kwijt leek te raken. Na die bevrijdende treffer domineerde de thuisploeg en tekende Salih Anez voor de 3-0 eindstand.

Feyenoord B2 – FC Utrecht B2 3-0
22’ 1-0 Salih Anez
52’ 2-0 Rodney Kongolo
73’ 3-0 Salih Anez

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke; Smulder (72’ Van Mullem), Janga, Kongolo; El Hankouri (67’ Tilborg), Fagrach (52’ Roffelsen), Anez.

FEYENOORD C1 NA WINST OP NEC/FC OSS C1 DICHTERBIJ KOPLOPER

Feyenoord C1 won gezien de eindstand ogenschijnlijk makkelijk met 3-0 van NEC/FC OSS C1, maar echt eenvoudig ging het niet, vond trainer Jeffrey Oost. De coach zag een tegenstander die de ruimtes in de eerste helft heel erg klein hield, waardoor het lastig voetballen was. ‘Maar we hebben wel de hele wedstrijd gedicteerd’, analyseerde Oost.

Voor Feyenoord C1 was het voor rust allesbehalve makkelijk om kansen te creëren. De Rotterdammers stuitten op een goed georganiseerde tegenstander die de weg naar het doel met veel mensen blokkeerde. ‘We zijn weinig gevaarlijk geworden, maar NEC al helemaal niet’, zei Oost over de eerste helft. Via Jordy Wehrmann kwam zijn ploeg wel op voorsprong.

Na de pauze probeerde NEC/FC OSS C1 verder van het doel af druk te zetten. Van de ruimte die de thuisploeg daardoor achterliet, profiteerde Feyenoord C1 optimaal. Joel Piroe scoorde twee keer en bracht de eindstand op 3-0, maar dat had volgens Oost nog veel meer kunnen zijn. ‘We werden de tweede helft om de haverklap gevaarlijk en hadden ook nog twee penalty’s moeten krijgen. De score had veel hoger uit kunnen vallen’, reageerde de coach van Feyenoord C1, dat na de zege één punt achterstaat op koploper Sparta C1.

NEC/FC OSS C1 - Feyenoord C1 0-3
22’ 0-1 Jordy Wehrmann
55’ 0-2 Joel Piroe
65’ 0-3 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith (65’ Sonneveld), Saikoen (35’ Van der Pluijm), Van Wetten, Malacia; Toure, Wehrmann, Kubilinskas (60’ Van den Ende); Bibuljica (45’ Westerveld), Piroe, Chong.

FEYENOORD D1 VEEL TE STERK VOOR ALMERE CITY D1

Feyenoord D1 had geen kind aan Almere City D1. Eerder dit seizoen versloeg de ploeg van trainer Gaston Taument de Flevolanders al met 5-0 voor de beker. Dit keer waren de Rotterdamse spitsen nog beter op dreef en ging er een monsterscore van 11-0 de boeken in. ‘We hebben goed verzorgd voetbal gespeeld’, aldus een tevreden Taument.

Feyenoord D1 en Almere City D1 waren nog geen vijf minuten aan het spelen toen de openingstreffer al werd gemaakt door buitenspeler Mohammed El Karbachi. Vervolgens regende het tot tevredenheid van Taument doelpunten. ‘We spelen wel eens wedstrijden waarin we onszelf niet belonen en bij rust nog 0-0 staan. Dan zijn we niet geconcentreerd in de afronding. Dat zit in de leeftijd, maar tegen Almere City maakten we de kansen wel af.’

Bij rust stond het al 7-0 voor de thuisploeg, dus spoorde Taument zijn spelers aan om zo goed mogelijk te blijven voetballen. ‘Ik kijk puur naar het veldspel en dat was ook in de tweede helft goed. De tegenstander prikkelt op zo’n moment niet, maar we zijn niet gaan pingelen en voor eigen succes gegaan. We bleven voetballen en hebben nog vier keer gescoord.’

Feyenoord D1 – Almere City D1 11-0
  4’ 1-0 Mohammed El Karbachi
10’ 2-0 Malik Dijksteel
12’ 3-0 Crysencio Summerville
15’ 4-0 Pepijn Doesburg
18’ 5-0 Pepijn Doesburg
20’ 6-0 Crysencio Summerville
30’ 7-0 Malik Dijksteel
38’ 8-0 Pepijn Doesburg
45’ 9-0 Pepijn Doesburg
47’ 10-0 Omer Gunduz
50’ 11-0 Quincy Hartman

Opstelling Feyenoord D1: Korevaar; Gerrits, Quinten Maduro, Jurrien Maduro, Hartman; Verbeek Dijksteel, Gunduz; Summerville, Doesburg, El Karbachi.