Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Feyenoord O19 opent kampioenspoule met overtuigende zege

Feyenoord Onder 19 heeft de kampioenspoule geopend met een goede overwinning. De ploeg van trainer Dirk Kuyt ontving FC Twente Onder 19 op Varkenoorden won met 5-1.

Er was Onder 19 veel aan gelegen de rug te rechten na de bekeruitschakeling tegen FC Emmen Onder 19 van vorige week (1-1, verlies na strafschoppen). De ploeg zocht direct de aanval en het doelpunt viel snel via een corner van Ömer Gündüz. Splinter de Mooij en Naoufal Bannis kregen de kans om te scoren, maar uiteindelijk haalde Ramon Hendriks de trekker over: 1-0.

Na de goede start volgde al snel de tweede Rotterdamse treffer. Via een steekpass van Aimé Omgba ging Bannis één-op-één op de vijandelijke doelman af. De jonge spits faalde niet en schoot de bal in de verre hoek: 2-0. De uitploeg, die weinig in te brengen had, moest voor de rust ook nog een derde treffer slikken. Een subtiele voorzet van Denzel Hall kwam uit bij De Mooij, die met zijn hoofd de bal binnen knikte en de 3-0 op het scorebord zette. Dit was ook de ruststand.

De Tukkers kwamen goed uit de kleedkamer en na een klein uur noteerden zij zelfs de 3-1 op het scorebord. Trainer Kuyt wisselde twee keer en daardoor kreeg zijn ploeg weer grip op de wedstrijd. Bannis rondde na een pass van Belarbi knap af en zo werd de stand 4-1. Niet veel later was het Belarbi zelf die trefzeker was en hij zorgde ook voor de eindstand: 5-1.

Kuyt: 'Trots op de jongens'
'Zeker de manier waarop we begonnen was heel goed,' analyseerde Kuyt na afloop. 'Ik heb vanaf het begin van het seizoen een goed gevoel over deze groep, maar bijvoorbeeld vorige week zat het tegen. Deze week wilden we een stap zetten door rustig voor het doel te zijn. Als je dan twee keer scoort in negen minuten is dat heel mooi. Ik ben trots op de jongens.'

Feyenoord Onder 19 - FC Twente Onder 19 5-1
Scoreverloop:
6' 1-0 Hendriks
9' 2-0 Bannis
33' 3-0 De Mooij
57' 3-1
71' 4-1 Bannis
80' 5-1 Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 19:
Troost; Hall, Valk, Hendriks, Hartman (80' Van der Zeeuw); Gündüz (80' Owusu), De Mooij, Naujoks (60' Belarbi); Touré (60' Oulad M'Hand), Bannis, Omgba. (71' Zitman)