Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Shakthar-Feyenoord%20019-23

Onder 19 morst punten tegen Vitesse

Feyenoord Onder 19 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel boog zaterdagmiddag een achterstand om in een voorsprong, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Sterke beginfase
Het vlaggenschip van Feyenoord Academy kwam goed uit de startblokken op het veld van Nationaal Sportcentrum Papendal. Het leverde direct een aantal levensgrote kansen op de openingstreffer op, maar deze viel niet. Ondanks de sterke beginfase was het Vitesse Onder 19 dat de score opende. Na balverlies op het middenveld kwam de thuisploeg gemakkelijk door de defensie heen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Van achterstand naar voorsprong
In de beginfase van de tweede helft was het Onder 19-team van Feyenoord Academy opnieuw de bovenliggende partij. Na een goede combinatie tussen Joël Zwarts en Marouan Azarkan schoot laatstgenoemde de gelijkmaker binnen. Feyenoord Onder 19 had na de gelijkmaker de goede smaak te pakken. Het team bleef de weg naar het vijandelijke doel vinden. Een dieptepass van Achraf El Bouchataoui bracht Daude van der Kust in scoringspositie. De aanvaller schoot de bal vervolgens knap binnen en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Orkun Kökcü kreeg enige tijd later de kans om de voorsprong te vergroten, maar hij scoorde niet.

Tegengoal uit strafschop
Na de twee treffers kon Feyenoord Onder 19 het goede spel geen vervolg geven en was Onder 19-team van Vitesse de betere ploeg. Zo'n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam het ook op gelijke hoogte nadat het een strafschop, die werd gegeven na een overtreding van Noah Lewis, werd benut. Beide teams kregen in de slotfase vervolgens nog een aantal kansen om de overwinning in de wacht te slepen. De winnende treffer van Feyenoord Onder 19 viel jammer genoeg niet waardoor het twee punten verloor in Gelderland.

Adriaanse: ‘Te weinig laten zien’
‘We begonnen goed, maar daarna zakten we ver weg. Te ver,’ sprak trainer Cor Adriaanse na afloop van de wedstrijd. ‘We hebben kansen gehad om te winnen, maar hadden ook zeker kunnen verliezen hier. Als je wil meedoen om het kampioenschap mag je geen punten verspelen, zo simpel is het. Dat hebben we de jongens ook duidelijk gemaakt. Als je vervolgens ziet wat we lieten zien, is dat veel te weinig.’

Vitesse Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-2 (1-0)
Scoreverloop:
27’ 1-0
47’ 1-1 Azarkan
54’ 1-2 Van der Kust
70’ 2-2 (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19
Van Leeuwen; Reith, Lewis, Wehrmann, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Huijgen; Van der Kust, Zwarts en Azarkan (70’ Vicario).