O19AjaxUcb2

Onder 19 lijdt nederlaag in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy nam het op sportcomplex De Toekomst op tegen Ajax en verloor met 4-0.

Mede omdat de koppositie op het spel stond, begonnen beide ploegen aanvallend aan de wedstrijd, wat leidde tot de nodige kansen op de openingstreffer. Feyenoord Onder 19 kon gevaarlijk worden via onder anderen middenvelders Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökcü, maar hun inzetten misten controle. Ook de thuisploeg kreeg kansen, maar wist lange tijd niet echt gevaarlijk te worden. De eerste helft leek dan ook te gaan eindigen met 0-0 op het scorebord. Vanuit een stafschop opende Ajax Onder 19 echter enkele minuten voor het rustsignaal de score. Tot overmaat van ramp volgde niet veel later ook de 2-0 voor de thuisploeg.

Enkele omzettingen in de formatie zorgden ervoor dat het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten in de tweede helft beter aan spelen toekwam en gevaarlijker werd. Dylan Vente leek zijn ploeg snel terug in de wedstrijd te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het daarna opnieuw raak voor de Amsterdamse jeugdploeg: 3-0. Daar bleef het niet bij, want in de slotminuten van de wedstrijd werd het ook nog 4-0.

Trainer Adriaanse baalde na afloop van de wedstrijd van de ruime nederlaag. ‘We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd,’ zei hij. ‘Toch kregen zij tot de strafschop niet veel kansen. Daarna viel gelijk de 2-0, dat was zuur. Echt een vervelend moment. In de tweede helft speelden we beter, daar had Ajax het ook lastig mee. Toch wisten zij nog twee keer te scoren. Ajax heeft verdiend gewonnen, zo simpel is het. Als team kunnen we goede prestaties neerzetten, maar dan moeten we ook echt als team spelen. Dat heb ik vandaag te weinig gezien.’

Ajax Onder 19 – Feyenoord Onder 19 4-0 (2-0)
42’ 1-0 (strafschop)