O14VitesseUitTvW3

Onder 14 verspeelt titelkansen in vier minuten tijd

Feyenoord Onder 14 heeft donderdag in de uitwedstrijd bij Vitesse de titelkansen verspeeld. De talenten van Davey van den Berg moesten de twee laatste wedstrijden winnen om Ajax in te halen, maar het struikelde over de eerste horde. Vitesse won in Arnhem met 4-2.

De wedstrijd begon dinsdagavond toen het door hevig onweer na zeven minuten werd gestaakt. In die korte periode kwam Onder 14 wel op voorsprong. Ramsey van der Linden gaf de bal mee op Jaden Slory die keeper te kijk zette met een fraaie lob.

Donderdagavond werd de wedstrijd met zeven minuten op de klok hervat, waarbij Onder 14 aantrad met dezelfde elf namen. Het team had moeite met het spel van de thuisploeg. Vitesse zette Feyenoord vast waardoor de Rotterdammers er niet in slaagde het gebruikelijke voetbal te spelen. Pas na twintig minuten kreeg Feyenoord weer een kans via opnieuw Slory. De snelle aanvaller van Onder 13 liep zijn man eruit en zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. De bal kwam opnieuw voor de voeten van Slory die zijn tweede inzet naast het doel mikte.

Drie goals in vier minuten
Vlak voor rust kantelde de wedstrijd volledig omdat Vitesse binnen vier minuten drie keer het net vond. Bij de eerste goal tikte een aanvaller binnen na een voorzet vanaf links, daarna sloeg de spits toe nadat de bal via een carambole voor zijn voeten kwam en bij de 3-1 verkeek keeper Tjeerd Dekker zich op een houdbare vrije trap.

In de tweede helft probeerde Onder 14 er nog wat van te maken door onder meer met vier spitsen te gaan spelen. Toch kreeg het binnen zeven minuten opnieuw de deksel op de neus. Vitesse maakte uit een aanval over rechts de 4-1. Via een van richting veranderde vrije trap van Van der Linden deed Onder 14 snel iets terug. Het lukte vervolgens niet meer om het terugzakkende Vitesse kapot te spelen.

Druk
‘Dit is heel erg zuur,’ zegt Van den Berg. ‘Je doet mee om het kampioenschap en dan laat je vandaag zien dat je om één of andere reden niet met de druk om kan gaan. Hopelijk is dit een goede les, want bij een club als Feyenoord moet je om kunnen gaan tegen deze druk. Vandaag is het niet gelukt en haalden vele spelers niet hun niveau.’

Onder 14 speelt dinsdag nog thuis tegen PSV, een wedstrijd die er door deze nederlaag niet meer toe doet. Feyenoord is nu zeker van de tweede plaats achter Ajax.

Vitesse Onder 14 – Feyenoord Onder 14 4-2
5’ 0-1 Slory
32’ 1-1
35’ 2-1
35+1’ 3-1
42’ 4-1
44’ 4-2 Van der Linden