Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_2725

Onder 14 klopt Ajax en zet goede stap in titelrace

Feyenoord Onder 14 heeft dinsdag drie belangrijke punten binnengesleept met het oog op het kampioenschap. Het team van trainer Davey van den Berg kwam in Amsterdam in actie tegen de leeftijdsgenoten van Ajax en won de mini-Klassieker met 2-3. Feyenoord Onder 15 ging op dezelfde avond met 2-0 onderuit bij AZ. De verslagen lees je hieronder.

Onder 14 klopt Ajax en zet goede stap in titelrace

Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil op de ranglijst tussen de twee teams twee punten. Ajax Onder 14 - Feyenoord Onder 14 was dus een belangrijke wedstrijd. Dat de belangen groot waren, bleek ook in de beginfase. Beide teams begonnen afwachtend aan het duel, wat een niet heel vermakelijke openingsfase opleverde.

De eerste kans van de wedstrijd was voor het Onder 14-team van Feyenoord Academy. Gio-Renys Felicia kreeg de bal in de diepte aangespeeld door Remsey van der Linden. De aanvaller drong het zestienmetergebied binnen, maar schoot de bal net naast. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Ajax Onder 14 was de verdediging te slim af en maakte de openingstreffer.

De thuisploeg kreeg later opnieuw een kans om te scoren. Deze mogelijkheid was bijna identiek aan de 1-0, maar dit keer wist doelman Tjeerd Dekker het schot te keren. Beide ploegen zochten dan ook bij een stand van 1-0 de kleedkamers op.

Sterke start tweede helft
Al snel in de tweede helft kwam Feyenoord Onder 14 op gelijke hoogte met de Amsterdammers. Jamal Ourhris was alert na een opbouwfout in de Ajax-verdediging. De middenvelder zette druk op de doelman, die daardoor van slag raakte en de bal verloor. Ourhris kon vervolgens vrij inschieten: 1-1. Een kleine vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Feyenoord-talenten, deze keer was Ourhris trefzeker met een afstandsschot.

De derde Rotterdamse treffer liet vervolgens opnieuw niet lang op zich wachten. Na goed opkomen van Lamare Bogarde stuurde hij Jaden Slory weg. De aanvaller schoot van een meter of dertig de bal over de Ajax-doelman heen: 1-3. Een verdedigingsfout van Feyenoord Onder 14 leidde later de 2-3 in, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Feyenoord Onder 14 kwam echter niet meer in gevaar, waardoor het de drie punten meenam naar Rotterdam.

‘We hebben vanmiddag gedaan wat we moesten doen: winnen,’ sprak trainer Davey van den Berg na afloop. ‘We staan nu vijf punten los van Ajax, maar zij moeten nog vier wedstrijden spelen, wij twee. Het is hopen dat zij punten laten liggen. Wij moeten in ieder geval de komende wedstrijden winnen, dan is alles nog mogelijk.’

Ajax Onder 14 - Feyenoord Onder 14 2-3 (1-0)
Scoreverloop:
17’ 1-0
37’ 1-1 Ourhris
41’ 1-2 Ourhris
45’ 1-3 Slory
48’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker; Van Wingerden, Bogarde, Ket (61’ Oetoehganal), Kleijn; Mohamedhoesein, Ourhris, Van der Linden; Slory (65’ Lopes Varela), Lentze (50’ Groen), Felicia (56’ Milambo).


Foto's: Dianne Boxman


Onder 15 onderuit tegen kampioen AZ

Feyenoord Onder 15 is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen AZ Onder 15 te winnen. Het team van trainer Mark Otten verloor dinsdag op bezoek bij de Alkmaarse jeugdploeg, die zich vorige week kroonde tot kampioen van de competitie, met 2-0.

Controle
De beginfase van de wedstrijd was gelijk opgaand. Feyenoord Onder 15 probeerde de afwisselende speelstijl van de tegenstander onder controle te krijgen en dit lukte vrij snel. De ploeg controleerde de wedstrijd, maar echt grote kansen bleven lange tijd uit. De ruststand was daardoor ook 0-0.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Door een persoonlijke fout van Feyenoord Onder 15 kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Sam Pak hield met een goede redding zijn doel schoon. 

Lege handen
Een ingestudeerde vrije trap van AZ Onder 15 ging er enige tijd later wel in, waardoor de thuisploeg op een voorsprong kwam. Feyenoord Onder 15 bleef daarna de weg naar voren zoeken om weer op gelijke hoogte te komen. Het team was dicht bij de gelijkmaker via een goed schot van Dylan Veenvliet. Zijn afstandsschot eindigde echter op de onderkant van de lat en kwam weer terug het spel in. In de slotfase bepaalde AZ Onder 15, via een hoekschop, de eindstand op 0-2.

‘Ik heb vanavond een Feyenoord Onder 15 gezien dat zeker niet minder was dan de tegenstander,’ zei trainer Otten na afloop van de wedstrijd. ‘We kregen ook de complimenten van de tegenstander, maar je staat wel met lege handen. Over twee weken staan we tegenover AZ Onder 15 in de halve finale van de beker. De wedstrijd van vandaag kunnen we daarin meenemen.’

AZ Onder 15 - Feyenoord Onder 15 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
52’ 1-0
70’ 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 15
Pak; Van Veldhoven (56’ Tearr), Veenvliet, Zouan, Christoffel (19’ Matabaro); Hartjes, Hokke, Owusu; Benita, Papounidi (39’ Ben-David dos Santos), 't Zand (65’ Omidiji).