Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
9d9c71be59206fd7e45b48905689fade_740_0

Olympiakos tegenstander van formaat

Feyenoord sluit zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen af tegen een tegenstander van formaat. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst neemt het in De Kuip op tegen Olympiakos FC, met afstand de succesvolste voetbalclub van Griekenland. Met 42 landstitels – waarvan liefst 17 behaald in de afgelopen twintig jaar – staat er geen enkele maat op de club waarvoor Colin Kazim-Richards tijdens het seizoen 2011-2012 uitkwam.

Champions League
Door deze suprematie in de Griekse competitie is Olympiakos uitgegroeid tot vaste klant in de Champions League. Ook komend seizoen spelen de Grieken weer mee om de Europese hoofdprijs, nadat het zich als landskampioen rechtstreeks plaatste voor de groepsfase. Afgelopen woensdag speelde de ploeg van hoofdtrainer Marco Silva al een oefenduel op Nederlandse bodem. In het Drentse Veenoord werd FC Twente met 1-2 verslagen, door doelpunten van Felipe Pardo en Konstantinos Fortounis.

Omar Elabdellaoui
Met Omar Elabdellaoui (23) keert er vandaag een oude bekende terug in De Kuip. De Noors international kwam in de zomer van 2012 op huurbasis over van Manchester City, maar besloot in de winterstop de deur in Rotterdam alweer achter zich dicht te trekken. Elabdellaoui kwam als stand-in van rechtsback Daryl Janmaat naar Feyenoord, maar wenste na zes maanden toch meer speeltijd dan hem in die rol gegeven was. Die keuze heeft voor hem uitstekend uitgepakt, want eerst bij het Duitse Eintracht Braunschweig en sinds vorige zomer in dienst van Olympiakos komt hij wél veelvuldig aan spelen toe.
 

Lees meer over aankomende tegenstander Olympiakos in het Wedstrijdmagazine dat zaterdagavond voor aanvang van de vriendschappelijke wedstrijd gratis wordt verspreid onder bezoekers van De Kuip.