Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Officiële samenwerking Feyenoord en FC Dordrecht

Feyenoord gaat een officiële samenwerking aan met FC Dordrecht. Het is de bedoeling dat (jeugd)spelers die daar baat bij hebben tijdelijk bij de club uit de eerste divisie kunnen gaan spelen, om vervolgens sterker terug te keren bij Feyenoord.

Algemeen directeur Jan de Jong maakte de samenwerking vandaag bekend tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Hij gaf aan dat er heel bewust is gekozen voor FC Dordrecht: ‘Want ze spelen op echt gras en onder de rook van Rotterdam’.

Feyenoord voert met de optie voor talenten om zich door te ontwikkelen bij FC Dordrecht voortaan een viersporenbeleid voor de jeugd. ‘We gaan maatwerk leveren. Per speler bekijken we wat het beste is voor zijn ontwikkeling.’ Dit kan zijn: direct aansluiten bij het eerste elftal, meedoen met de reserves van het eerste elftal bij de beloften(competitie) op maandag, uitkomen in het vlaggenschip van de Academy, zijnde Feyenoord Onder 19, of dus een tijdelijke overgang naar FC Dordrecht.

Klik hier voor een uitgebreide (schriftelijke) toelichting en een video van technisch directeur Martin van Geel over de samenwerking en het uitgewerkte plan.

Europees voetbal
De Jong benadrukte tijdens de druk bezochte bijeenkomst nog maar eens het enorme belang van het spelen van Europees voetbal. ‘Dit jaar doen we dat niet en dan vallen de inkomsten zomaar 30 miljoen euro terug. En daarmee hebben we dus ook een heel duidelijk doel om voor te strijden in de tweede seizoenshelft. Gelukkig doen wij nog op twee fronten mee om Europees voetbal voor volgend seizoen wel te bewerkstelligen.’

Stadion
Aangaande de eventuele komst van een nieuw stadion liet De Jong weten dat Feyenoord de komende maanden actief de markt op gaat om de financiering rond te krijgen. Een definitief besluit zal echter pas in november worden genomen. ‘We zullen doen wat goed is voor de club.’

Social media
Ook deed de directeur nog een oproep tegen ‘het ongebreidelde gescheld, bedreigingen, doodsverwensingen en wat al niet al meer zij op sociale media’. De Jong: ‘Dat kan best een beetje minder. Niet omdat het mij nog raakt, maar omdat we het smijten met dodelijke ziektes en bedreigen, hoe grappig, speels of niet gemeend ook, nooit normaal moeten gaan vinden.’

Willem van Hanegem Trofee
De Willem van Hanegem Trofee, zo werd bekendgemaakt, ging zoals Willem van Hanegem zelf wilde naar Jeroen Ibelings. Dit vanwege de prachtige, sfeer verhogende spandoeken die hij met andere supporters maakte. De prijs werd niet ter plekke uitgereikt maar was al eerder door Van Hanegem overhandigd, aangezien de ontvanger een langlopend stadionverbod heeft.