Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Shellcup%20(330)

NNPC/Shell Cup wil samenwerking met Feyenoord verstevigen

De organisatie van de NNPC/Shell Cup in Nigeria is uitermate tevreden over de samenwerking met de Feyenoord Academy en wil deze de komende jaren graag verstevigen. Dat zei Philip Mshelbila, regionaal communicatiemanager van Shell in Nigeria en Gabon, afgelopen week tijdens een bezoek aan Rotterdam. Eind april reisde een delegatie van Feyenoord voor het eerst af naar Nigeria om daar clinics en een coaching workshop te geven aan de halve finalisten van het toernooi. Komend seizoen wordt gekeken naar de mogelijkheden om de samenwerking verder vorm te geven.

Afgelopen week was een delegatie van Shell Nigeria in Rotterdam in verband met de Shell Eco-Marathon en bij die gelegenheid onderstreepte Philip Mshelbila nog eens het belang dat de organisatie hecht aan de samenwerking met Feyenoord: ‘Waar we dit jaar mee zijn begonnen is fantastisch. De Nigeriaanse spelers en hun trainers hebben veel profijt gehad van de jeugdtrainers van Feyenoord. De trainers van de Feyenoord Academy brengen iets speciaals. De samenwerking tussen Shell en Feyenoord is daarom belangrijk.’

De NNPC/Shell Cup is een prestigieus nationaal jeugdtoernooi in Nigeria waaraan 3.000 middelbare scholen en in totaal meer dan 60.000 leerlingen deelnemen. Met de organisatie van het toernooi wil Shell de deelnemers laten zien dat sport en onderwijs hand in hand kunnen gaan, omdat in het Afrikaanse land veel kinderen hun school verwaarlozen in de vaak ijdele hoop op een carrière als profvoetballer. Shell zocht de samenwerking met de Feyenoord Academy om het toernooi van een extra dimensie te voorzien.

In de komende periode zullen beide partijen met elkaar in gesprek gaan om de samenwerking te verdiepen. ‘Wij willen kijken hoe wij de samenwerking kunnen uitbreiden en waar de Feyenoord Academy ons nog meer kan helpen rondom de NNPC/Shell Cup. De Feyenoord Academy hecht veel waarde aan discipline. Dat willen wij onze studenten ook bijbrengen. Op het gebied van techniek kunnen we ook nog veel ontwikkelen’, aldus Philip Mshelbila. ‘Het belangrijkste is dat onze jeugdtrainers bijgeschoold worden, zodat ze nog veel meer voetbalstudenten kunnen helpen.’

Eind april onderwierpen Feyenoord A2-coach Jan Gösgens en Feyenoord Soccer School-hoofdtrainer Mike Obiku de selecties van de halve finalisten van het toernooi al aan op Feyenoord-leest geschoeide trainingen. Ook was er een workshop voor een twintigtal lokale coaches.

Bekijk hieronder in de videospeler een korte reportage over het partnership tussen de NNPC/Shell Cup en de Feyenoord Academy.