Fanshop
Fanshop
Nieuwkoop%20na%20rentree

Nieuwkoop na rentree: ‘Blij dat ik heb mogen spelen’

Bart Nieuwkoop maakte dinsdagavond een verdienstelijke rentree in Feyenoord 1. De rechtsback speelde een uur mee in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Het waren zijn eerste officiële minuten van het seizoen, nadat hij al vroeg in de voorbereiding geblesseerd raakte aan zijn hamstring.

‘Het is hartstikke mooi dat ik mijn debuut heb mogen maken in de Champions League. Dat is een jongensdroom. Ik heb hier naar uitgekeken en ondanks het resultaat blij dat ik hier heb mogen staan,’ vertelde Nieuwkoop na afloop van het duel in gesprek met Feyenoord TV.

Na een uur werd Nieuwkoop moegestreden naar de kant gehaald. ‘Het waren mijn eerste minuten weer. Ik heb twee weken geleden wel ritme kunnen opdoen bij Feyenoord 2, maar dat zijn heel andere wedstrijden dan in de Champions League,’ aldus de verdediger, die ook alvast met een schuin oog vooruitkijkt naar de Klassieker van komende zondag. ‘Ik voel me nu wel oké, maar wel wat vermoeid. Ik moet goed mijn rust pakken de komende dagen en hopelijk mag ik er zondag weer staan.’

Bekijk het volledige interview met Nieuwkoop in de videospeler.