Fanshop
Fanshop
opendag%202017-171

Nieuwelingen veilig geland tijdens drukbezochte Open Dag

De Open Dag van Feyenoord is altijd een belevenis voor iedere supporter, maar dit jaar had de dag een extra speciaal tintje. Dat had alles te maken met het vorig seizoen veroverde landskampioenschap. Zo kon het gebeuren dat de circa 45.000 aanwezige supporters zich in De Kuip al ver voor de spelerspresentatie massaal lieten horen bij het zien van de beelden van de kampioenswedstrijd en de schaal die uiteindelijk op het podium was te zien.

Het traditionele hoogtepunt van de Open Dag bleef desondanks uiteraard de presentatie van de selectie van Feyenoord voor dit seizoen, waarbij de handen in eerste instantie op elkaar gingen voor de kampioenen van seizoen 2016-2017. Spelers en staf werden één voor één onthaald in De Kuip en nog een keer bedankt voor een prachtig seizoen, voordat het vizier echt op het nieuwe voetbaljaar wordt gericht.

Vervolgens hoefde niet lang gewacht te worden voordat voor de eerste maal de helikopter met nieuwe spelers over het stadion scheerde. In het toestel, waarop de naam van Feyenoords nieuwe hoofdpartner Qurrent prijkte, zaten de drie aanwinsten die tot dusver zijn aangetrokken: Kevin Diks, Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius.

Na een veilige landing op het veld mocht het legioen de drie voor het eerst begroeten, waarbij met name de teruggekeerde Boëtius een groot applaus kreeg. Voor Diks op zijn beurt was de landing in De Kuip extra bijzonder, omdat hij zelf als kleine jongen regelmatig als supporter aanwezig was in De Kuip. ‘Dat ik nu zelf uit de helikopter mag stappen en toegejuicht mag worden, is heel bijzonder om mee te maken,’ zei de verdediger.

Ook Boëtius genoot met volle teugen. ‘Dit was een heel mooie ervaring. Je ziet vanuit de helikopter de hele stad en het volle stadion, dat is geweldig om mee te maken.’

Amrabat keek vooraf enigszins op tegen de helikoptervlucht, maar in praktijk bleek het alles mee te vallen. ‘Ik had verwacht dat het toestel erg zou trillen, maar het was een heel rustige vlucht. Het was heel mooi om mee te maken, dit pakt niemand me mee af.’

De spelerspresentatie werd voorafgegaan door optredens van onder meer Paul de Munnik, de Hermes House Band en de buschauffeurs, die de supporters in De Kuip daarmee al vroeg in de juiste stemming kregen. 

  • Qurrent