Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
voorleesontbijt-7

Nieuw Voorleesboek geïntroduceerd tijdens Feyenoord Voorleesontbijt

Met het Feyenoord Voorleesontbijt heeft Feyenoord woensdagochtend in De Kuip de Nationale Voorleesdagen afgetrapt. Tijdens het Voorleesontbijt, dat werd georganiseerd in samenwerking met de Maatschappelijk Partners a.s.r. en Shell, werd tevens de derde editie van het Feyenoord Voorleesboek geïntroduceerd: ‘De Feyenoord avonturen van Panda, Bever en Stekelvarken’.

Feyenoord Dierenvriendjes
Geïnteresseerd luisterden 120 kinderen van twee basisscholen uit Rotterdam-Zuid woensdagochtend naar jeugdspeler Mats Knoester. Knoester, die onlangs nog mee was op trainingskamp in Marbella, las een hoofdstuk voor uit het door kinderboekenschrijver én Feyenoord-supporter Eus Roovers geschreven derde boek uit de boekenserie van de Feyenoord Dierenvriendjes. Tijdens het voorlezen konden de kinderen meekijken op een groot scherm, waarop de pagina’s van het boek waren geprojecteerd. Eerder op de dag hadden de basisschoolkinderen gezamenlijk ontbeten in De Kuip.

Met het Voorleesontbijt en het uitbrengen van een derde Feyenoord Voorleesboek geeft Feyenoord invulling aan twee pijlers van haar maatschappelijk beleid: talentontwikkeling en gezondheid.

Taalontwikkeling
Maatschappelijk Partner a.s.r. draagt hier graag een steentje aan bij. Marijke Troost, hoofd Communicatieadvies, Evenementen & Foundation: ‘a.s.r. vindt het als maatschappelijk betrokken verzekeraar belangrijk dat mensen financieel zelfredzaam zijn. Dat is niet voor iedereen eenvoudig. Lezen en rekenen, omgaan met geld en de financiële administratie op orde hebben horen daarbij. Daarom helpen medewerkers van a.s.r. basisschoolleerlingen tijdens de Nationale Voorleesdagen bij hun taalontwikkeling door in de klas voor te lezen.’

Ook Machteld de Haan, General Manager Retail Benelux & France, Shell kreeg tijdens het lezen van een hoofdstuk uit het nieuwe voorleesboek veel aandacht vanuit de zaal. De topvrouw van Shell, verantwoordelijk voor 700 tankstations, vertelde het verhaal over Panda, die zonder benzine komt te staan met de Feyenoord spelersbus. ‘Erg leuk om te doen,’ zei De Haan. ‘Shell is al sinds 2014 samen met Feyenoord betrokken bij S.V. GIO, de sport- en leerclub voor kinderen met een leerachterstand uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook van groot belang voor de taalontwikkeling van ieder kind. Wij willen kinderen kansen bieden en daarnaast op een leuke manier in aanraking laten komen met techniek. In dit project komen beide doelstellingen heel mooi samen.’

Spaar ze allemaal bij de Shell Tankstations
Het nieuwste Feyenoord Voorleesboek is samen met de twee eerder uitgebrachte edities vanaf vandaag verkrijgbaar bij 39 Shell tankstations in de regio Rotterdam. Daarnaast zijn vijf dierenkarakters uit de boekjes in knuffelvorm uitgebracht. Bij een tankbeurt van minimaal twintig liter krijg je maar liefst tot vijftig procent korting op een van de acht Feyenoord Dierenvriendjes-artikelen. Van ieder verkocht artikel gaat een afdracht naar het project S.V.GIO. Bekijk hier de lijst met deelnemende tankstations.

De Nationale Voorleesdagen, die tot en met 4 februari duren, hebben als doel om voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Tijdens de Voorleesdagen gaan tientallen medewerkers van Feyenoord, Shell en a.s.r. op diverse basisscholen voorlezen aan kinderen uit de groepen 3 en 4 .