Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FSL1

Nieuw seizoen Feyenoord Street League van Start

Het nieuwe seizoen van de Feyenoord Street League is zondag officieel van start gegaan met de eerste wedstrijden in de verschillende poules. Op de dag dat het eerste elftal van Feyenoord met 2-5 te sterk was voor sc Heerenveen, werden in de straatvoetbalcompetitie van Feyenoord in totaal vijftien wedstrijden gespeeld. Voor het eerst werd ook een aantal duels gespeeld in Ridderkerk. Feyenoord sloot hierover afgelopen zomer een overeenkomst met die gemeente.

Met name bij de wedstrijden in Ridderkerk was sprake van grote publieke belangstelling voor de Feyenoord Street League-wedstrijden. Ook waren er bij deze wedstrijden verschillende kraampjes met gezond eten en water te vinden.

De wedstrijden in de Feyenoord Street League werden zondag voor het eerst voor een deel begeleid door studenten van het Albeda College. Studenten van dit opleidingsinstituut werken als stagiairs mee aan de Street League en worden ingezet als begeleiders en scheidsrechters. ‘Zij hebben laten zien dat zij dit heel goed kunnen’, vertelde Brian Pinas, coördinator van de Feyenoord Street League.

Feyenoords maatschappelijk partner a.s.r heeft 25 Feyenoord-fietsen beschikbaar gesteld voor de studenten en vrijwilligers van de Feyenoord Street League, waarmee zij zich van en naar de verschillende speelvelden kunnen verplaatsen. De fietsen zijn afgelopen week in De Kuip in elkaar gezet door deelnemers aan het project Feyenoord Jobscorer.

Met dank aan de inzet van de vrijwilligers en de studenten konden de spelers van de Feyenoord Street League terugkijken op een geslaagde eerste speeldag. Pinas: ‘Alle teams zijn op komen dagen en hebben zich sportief gedragen, ook de ploegen die niet wisten te winnen.’

Kijk voor meer informatie over de Feyenoord Street League en voor het volledige speelschema op www.feyenoordstreetleague.nl