Fanshop
Fanshop
Goed%20Geld%20Gala

Nieuw recordbedrag voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Supporters van Feyenoord hebben het afgelopen jaar via de VriendenLoterij voor het vierde jaar op rij meer dan een miljoen euro bijeen gespeeld voor Feyenoord Academy. Tijdens het Goed Geld Gala in het Singer Museum in Laren nam Raymond van Meenen (Manager Feyenoord Academy) maandagmiddag een cheque in ontvangst met daarop het prachtige bedrag van € 1.344.580,-.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2017 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Net als in de jaren hiervoor is de opbrengst gestegen en heeft Feyenoord de hoogste opbrengst van alle Eredivisieclubs. Vorig jaar mocht de club € 1.248.150,- in ontvangst nemen.

Opbrengst volledig naar jeugdopleiding
De opbrengst gaat volledig naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op voetbaltechnisch maar ook op maatschappelijk vlak wordt geïnvesteerd. Zo zijn er studietrajecten voor alle  teams van Onder 13 tot en met Onder 19 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding. Ook is er ruimte voor het opleiden van trainers en coaches op niet-voetbal gerelateerd vlak.

Daarnaast wordt voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middel van samenwerkingsverbanden van Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Vervoer en digitale lesfaciliteiten (onder meer laptops) worden ook vanuit de club gefinancierd.

Speel mee en win
De VriendenLoterij is Maatschappelijk Partner van de Eredivisie en is al jaren als Strategisch Partner aan Feyenoord verbonden. Wil je ook meespelen voor de jeugdopleiding van Feyenoord? Ga naar www.vriendenloterij.nl/feyenoord en maak kans op mooie Feyenoord-prijzen! 

  • Vriendenloterij