Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
europaleague

Niet meer dan 600 kaarten voor HNK Rijeka – Feyenoord

Feyenoord is er niet in geslaagd om voor de wedstrijd HNK Rijeka – Feyenoord van donderdag 23 oktober aanstaande in de groepsfase van de Europa League meer dan de reeds eerder toegezegde 600 kaarten te bemachtigen. De club had hier eerder reeds schriftelijk om verzocht en zette dit verzoek kracht bij tijdens een overleg in de Kroatische havenstad. Zowel HNK Rijeka als de plaatselijke politie bood geen enkele mogelijkheid om het aantal kaarten voor Feyenoord-supporters te vergroten.

De politie eist van HNK Rijeka dat het tenminste een volledig tribunevak vrij houdt als buffer tussen de eigen supporters en die van de bezoekende club. Dit vanwege slechte ervaringen tijdens onder andere de wedstrijd tegen VfB Stuttgart en duels in de nationale competitie. Indien voor Feyenoord-supporters een extra vak beschikbaar wordt gesteld, kan HNK Rijeka een gehele korte zijde van het stadion verder niet aan eigen supporters verkopen.

De belangstelling voor de Europese wedstrijden vanuit de Kroatische supporters is groot. Nu al werd 65 procent van de beschikbare capaciteit in het stadion (10.000) voor de thuiswedstrijden tegen Sevilla FC, Feyenoord en Standard Luik via een passe partout verkocht.

Feyenoord betreurt het besluit, maar heeft geen verdere mogelijkheden om hier iets aan te veranderen. HNK Rijeka stelt al honderd kaarten meer beschikbaar dan het op basis van de reglementen van de UEFA (5 procent van de stadioncapaciteit) verplicht is. Feyenoord is ervan op de hoogte dat veel supporters reeds voorbereidingen voor een reis naar Rijeka hebben getroffen. De club raadt supporters die straks geen kaart kunnen bemachtigen ten zeerste af om de reis naar Kroatië te maken.

De 600 beschikbare kaarten voor HNK Rijeka – Feyenoord gaan woensdag 24 september in de verkoop.